Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23/5/13

Συνάντηση ΚΕΔΕ με τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ


Συνάντηση με τον διοικητή του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο, τον υποδιοικητή και διευθυντές υπηρεσιών του οργανισμού είχε σήμερα αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, αποτελούμενη από τον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ Απόστολο Κοιμήση, το μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Λαρισαίων, Κώστα Τζανακούλη, και τον πρόεδρο ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχο Κιλελέρ Ρίζο Κομήτσα
με αντικείμενο την ανανέωση του τρόπου συνεργασίας μεταξύ του οργανισμού και των δήμων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των φυσικών και νομικών προσώπων - ασφαλισμένων του.
Όπως τονίστηκε εκ μέρους της ΚΕΔΕ, μέχρι σήμερα οι δήμοι, όπως και άλλοι φορείς του δημοσίου, υποχρεούνται να παρέχουν κάθε συνδρομή και πληροφορία στον ΕΛΓΑ για την οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων ενεργητικής προστασίας, ασφάλισης της παραγωγής και του κεφαλαίου των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, ασφάλιση ζημιών στην παραγωγή των συστηματικών καλλιεργειών και στο ζωικό, φυτικό και έγγειο κεφάλαιο των αγροτών από τους φυσικούς κινδύνους.
Οι εργασίες αυτές, σε επίπεδο δήμων εκτελούνται για λογαριασμό του ΕΛΓΑ από τους ανταποκριτές δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές παράλληλα προς τα κύρια καθήκοντά τους.
Και αυτό γιατί σε επίπεδο δήμων, ο οργανισμός δεν διαθέτει ούτε προσωπικό ούτε υποδομές, όπως συμβαίνει σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης λοιπόν συμφωνήθηκαν τα εξής:
· Να γίνει σταδιακή ανάπτυξη υπηρεσιών στους δήμους για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στην παραγωγή εξαιτίας φυσικών καταστροφών.
· Στα πλαίσια της κινητικότητας στο Δημόσιο να ενισχυθούν οι υπηρεσίες αυτές από γεωτεχνικούς από άλλες υπηρεσίας στις οποίες πλεονάζουν.
· Να δρομολογηθεί μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων η βελτίωση τοπικών υποδομών, διευθετήσεις ρεμάτων και χειμάρρων για την αποφυγή πλημμυρών.
· Επίσης να δρομολογηθεί συστηματική μηχανογράφηση με πιλοτικές εφαρμογές, καταρχήν σε ορισμένους δήμους, ώστε να μειωθεί σημαντικά η γραφειοκρατία, να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και να μειωθεί ο χρόνος μεταξύ του φυσικού καταστροφικού φαινομένου και της καταβολής των αποζημιώσεων.
· Εντός 15 ημερών να συγκροτηθεί κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία θα προετοιμάσει σε τεχνικό επίπεδο τα συμφωνηθέντα, ώστε να αρχίσει άμεσα η υλοποίησή τους.
Κοινή άποψη και των δύο μερών είναι ότι οι ενδιάμεσες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ πρέπει σε συνεργασία με τους δήμους να παρέχονται άμεσα στους δικαιούχους παραγωγούς και στο εγγύτερο σε αυτούς επίπεδο.