Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10/4/12


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ  για την μεταφορά  του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ από το ΥΠΕΚΑ στην   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

11Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 3-4-2012
    .
Την Τρίτη 3-4-2012 έγινε Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής όπου συζητήθηκε η πρόταση του Περιφερειάρχη για την ένταξη του Οργανισμού Ρυμοτομικού Σχεδίου Αθηνών (Ο.Ρ.Σ.Α) στην Περιφέρεια Αττικής. Μεταξύ άλλων ο περιφερειακός σύμβουλος κος Γεώργιος Δημαράς τόνισε: «Είμαστε θετικοί καταρχήν σε αυτή την πρόταση. Η παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Ρ.Σ.Α  οφειλόταν στις αντιπεριβαλλοντικές  θέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.ΠΕ.Κ.Α) καθώς και της πολιτικής φιλοσοφίας του ανωτέρω υπουργείου, όπως φάνηκε και  με την κατάθεση του σχεδίου νόμου του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Γ.Ο.Κ.) με έμμεσες  αυξήσεις συντελεστών δόμησης κλπ.  Η νέα ηγεσία του υπουργείου προσπαθεί να αποτρέψει την εφαρμογή του προταθέντος  Ρυμοτομικού Σχεδίου Αθηνών  γιατί είχε  μερικές θετικές περιβαλλοντικές αρχές έστω στο  πεδίο των διακηρύξεων αλλά και αδυναμίες σε συγκεκριμένες προτάσεις στις οποίες κατέληγε. Είμαστε σταθερά υπέρ της αποκέντρωσης. Στα πλαίσια αυτής της αρχής  προτείνουμε την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, που καθιέρωσε ο νόμος 3852/2010 (Καλλικράτη) και τη μεταβίβαση όλων  των αρμοδιοτήτων  στις Περιφέρειες».
 Στη συνέχεια ο σύμβουλος κος Διάκος τόνισε: «Είμαστε θετικοί στην απορρόφηση του ΟΡ.Σ.Α. από την μητροπολιτική περιφέρεια Αττικής.   Ο ανωτέρω οργανισμός θα μπορούσε να έχει τη μορφή ανεξάρτητης διεύθυνσης στον Οργανισμό της Περιφέρειας. Προτείνουμε την απορρόφηση και των σχετικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής (Ο.ΑΣ.Α.). Τέλος θα πρέπει να φροντίσουμε για την ένταξη του προσωπικού του Ο.Ρ.Σ.Α. στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς αυτό (το προσωπικό ) είναι πολύ καλά καταρτισμένο για τα σχετικά θέματα»               

                                                                             Αθήνα 9-4-2012