Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3/12/10

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥNEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ



Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης και νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης. Θέμα της επιστολής η συνέχιση και ενίσχυση της λειτουργίας του ΤΕΙ Σερρών, των ΤΕΦΑΑ Σερρών, των αθλητικών και μουσικών σχολείων. "Σας ζητώ να διασφαλίσετε άμεσα τη λειτουργία και την ανάπτυξη του ΤΕΙ Σερρών, αλλά και να δώσετε λύσεις στα προβλήματα των αθλητικών και μουσικών σχολείων. Είναι αδιανόητο όταν μιλάμε για τον Καλλικράτη να εννοούμε συγκεντρωτισμό αντί αποκέντρωσης. Καμία περαιτέρω υποβάθμιση της περιφέρειας και δη της Κεντρικής Μακεδονίας δεν πρόκειται να δεχθούμε" καταλήγει η επιστολή.



Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:



"Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Πληροφορήθηκα και θέλω να σας μεταφέρω την αγωνία και τη σφοδρή αντίδραση των φορέων της πόλης των Σερρών (ΕΒΕΣ, ΤΕΙ, Εμπορικός Σύλλογος) έναντι του ενδεχόμενου να κλείσει το ΤΕΙ Σερρών, δεδομένης και της υποβάθμισης του ΤΕΦΑΑ Σερρών που έχει αφεθεί χωρίς καθηγητές. Μια αγωνία την οποία, ασφαλώς, συμμερίζομαι απόλυτα για πολλούς και διάφορους λόγους.

Η παρουσία 12 και πλέον χιλιάδων φοιτητών σε μια πόλη της ελληνικής περιφέρειας και μάλιστα σε ένα ΤΕΙ ολοζώντανο που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, αντιθέτως υλοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα και αναμένει τη μετεξέλιξή του σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, αποτελεί κορυφαίο λόγο για να μην προχωρήσει το Υπουργείο σε κατάργησή του. Πολύ περισσότερο που οι σχολές του ΤΕΙ Σερρών έχουν μεγάλη ζήτηση από τους υποψηφίους φοιτητές.

Εξάλλου, πανεπιστήμιο δεν σημαίνει μόνο οικονομική ανάσα για ένα νομό, αλλά πολλά περισσότερα. Σημαίνει πολιτισμό, κουλτούρα, νεολαία, ζωντάνια, προοπτική.

Μετά τα στρατόπεδα και τις βιοτεχνίες είναι αδιανόητο να χαθούν και τα ΤΕΙ, ιδιαίτερα σε μια εξαιρετικά δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο που διανύει η χώρα. Πολύ περισσότερο που υποτίθεται ότι λόγω Καλλικράτη η αποκέντρωση -και η εκπαιδευτική- αποτελεί στόχο για την κεντρική διοίκηση της χώρας.

Ομοίως και για τα αθλητικά και μουσικά σχολεία οφείλει το υπουργείο να δείξει ενδιαφέρον, καθώς έχουν αφεθεί χωρίς καθηγητές και χωρίς πρόβλεψη μεταφοράς των μαθητών με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας.

Κατόπιν τούτων σας ζητώ να διασφαλίσετε άμεσα τη λειτουργία και την ανάπτυξη του ΤΕΙ Σερρών, αλλά και να δώσετε λύσεις στα προβλήματα των αθλητικών και μουσικών σχολείων. Είναι αδιανόητο όταν μιλάμε για τον Καλλικράτη να εννοούμε συγκεντρωτισμό αντί αποκέντρωσης. Καμία περαιτέρω υποβάθμιση της περιφέρειας και δη της Κεντρικής Μακεδονίας δεν πρόκειται να δεχθούμε.



Με τιμή,



Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης

Παναγιώτης Ψωμιάδης"