Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7/10/10

Ο Γιάννης Μπουτάρης στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που θα πρέπει να αναλάβει την προστασία, αλλά και τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου, με τη μεταφορά σε αυτήν της σχετικής αρμοδιότητας από τη Γ.Γ. Μακεδονίας - Θράκης, όπως και του 1 εκ. ευρώ με το οποίο χρηματοδοτείται το έργο από το Ταμείο Συνοχής.





Η θέση αυτή βρήκε σύμφωνους τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τη Γ.Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή κατά την ενημερωτική συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Π.Κ.Μ. Τον κ. Μπουτάρη συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλιας για τη Θεσσαλονίκη», Άννα Αγγελίδου- Πολυχρονιάδου, Πάνος Ερμείδης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης.

Η κα. Λιονή αναφέρθηκε στον νέο τρόπο διοικητικής οργάνωσης, ενώ επεσήμανε ότι την ευθύνη για το σχεδιασμό, τη μελέτη και τον προγραμματισμό των έργων θα μπορούσε να αναλάβει η ΔΙΠΕΧΩ, υπηρεσία η οποία θα ανήκει στην Κρατική Περιφερειακή Διοίκηση Κεντρικής & Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης, ενημέρωσε για τα έργα από το πρόγραμμα Υποδομών και το πρόγραμμα “Θεσσαλονίκη 2012” του ΥΠΕΚΑ, που θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας , έργα οδικά και αντιπλημμυρικά.

Τέλος, τόνισε ότι οι αρμοδιότητες που θα μεταφερθούν στους Δήμους, στο πλαίσιο του “Καλλικράτη”, θα συνοδεύονται και από τις αντίστοιχες λειτουργικές δαπάνες .



Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», συναντήθηκε και με εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι του μετέφεραν τα προβλήματα που θα υπάρξουν στην εφαρμογή του “Καλλικράτη”, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η διάταξη των υπηρεσιών στο νέο διοικητικό μοντέλο της χώρας. Τον υποψήφιο Δήμαρχο ενημέρωσαν ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη Π.Κ.Μ. Γιώργος Αθανασιάδης, η ειδική γραμματέας Τύπου Εύα Γαργάλα και ο πρόεδρος του Συλλογου Μηχανικών Δημοτικών Υπαλλήλων Ανωτάτων Σχολών Κ. Μακεδονίας Κώστας Κοκολάκης.

Στη λαϊκή της Κανάρη

Νωρίτερα, ο Γιάννης Μπουτάρης επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά επί της οδού Κανάρη , συνοδευόμενος από τους υποψήφιους συμβούλους Ηρακλή Πετρίδη, Σοφία Σαμαρά, Αννα Αγγελίδου - Πολυχρονιάδου, Ανέστη Τελίδη και Γιώργο Αρβανίτη.

Ο Γιάννης Μπουτάρης διαπίστωσε το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η περιοχή της Χαριλάου , την έλλειψη χώρων στάθμευσης, τα στενά πεζοδρόμια, όπως και το έντονο πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών. Οι επαγγελματίες της τοπικής αγοράς περιέγραψαν τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και ο κ. Μπουτάρης διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος, μπορεί και θα παρέμβει για άμεσες και ουσιαστικές αλλαγές στα ζητήματα της καθημερινότητας.



Αύριο Παρασκευή 8/10 , περί τις 10 το πρωί, ο Γιάννης Μπουτάρης θα επισκεφθεί τους εργαζόμενους στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο και ακολούθως, στις 11:30 π.μ., θα παρουσιάσει στο εκλογικό κέντρο της «Πρωτοβουλίας» ( Τσιμισκή 18) τους νέους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού. Στις 12:30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί την Τηλεπικοινωνιακή Περιφέρεια Βορείου Ελλάδος του ΟΤΕ όπου θα ενημερωθεί από τον Δ/ντή Βασίλη Ρηγόπουλου για το τεχνικό πρόγραμμα του Οργανισμού, ενώ θα συναντήσει και εργαζομένους στα κεντρικά γραφεία της Ερμού.