Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30/10/10

Ομιλίες υποψήφιου περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη στην Ιερισσό και στα Μετέωρα Πολίχνης

ΟΜΙΛΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
Θεσσαλονίκη, 30 Οκτωβρίου 2010



Το Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού, επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βόρεια Χαλκιδική. Ο κ. Μπόλαρης αναφερόμενος στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, δήλωσε ότι «είμαστε σε μια περίοδο εξαιρετικά δυσχερή και χρειάζεται ιδιαίτερη σοβαρότητα και ιδιαίτερη υπευθυνότητα γιατί τώρα πάμε να στήσουμε αυτόν τον καινούριο θεσμό ο οποίος παίρνει πάνω του τις αρμοδιότητες που αφορούν στη δουλειά, στην ανεργία, στο πρόβλημα που υπάρχει στη βιομηχανία ή στον κάμπο, στα αγροτικά, στα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη και όχι μόνο, στα θέματα του σχολείου, στης γεωργίας και άλλων υπηρεσιών».

Επεσήμανε επίσης ότι «όταν συζητούμε στην περιφέρεια, είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει αυτός ο τόπος. Μια από τις μεγάλες προκλήσεις, είναι να δημιουργήσουμε δίκτυο με μαρίνες στο Βόρειο Αιγαίο, το οποίο δένει τη Χαλκιδική, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τη Θράκη, τη Μαγνησία με τις Σποράδες. Δεν τα κάναμε αυτά. Μείναμε, υστερήσαμε και στερήσαμε τη χώρα μας από ποιοτικό τουρισμό, άρα στερήσαμε τον τόπο από εισόδημα. Αντίστοιχες πολιτικές με περιφερειακό σχεδιασμό μπορούν να γίνουν σε όλους τους τομείς».

Επιστρέφοντας από την Χαλκιδική ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Μετεώρων από όπου δήλωσε πως «Στην κρίση δεν απαντούμε ούτε με μεμψιμοιρίες, ούτε με καταγγελίες, ούτε με επαιτεία, αλλά με ανάπτυξη. Γι’ αυτό λέμε ότι όποιοι θέλουν να εστιάσουν στην λογική μνημόνιο - αντιμνημόνιο εξαπατούν τους πολίτες, γιατί από την κρίση βγαίνεις με πολιτικές», ενώ αναφερόμενος στον ανθυποψήφιό του, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο κ. Μπόλαρης τόνισε ότι «δεν επιδιώξαμε να κάνουμε αντιπολίτευση στον απερχόμενο νομάρχη για το μηδενικό έργο στη νομαρχία, γιατί δε θέλαμε σε καμία περίπτωση να παγιδεύσουμε τους πολίτες και να νομίζουν ότι πάμε να κάνουμε νομαρχιακές εκλογές. Το σημαντικό είναι να δείξουμε πόσο μεγάλο είναι αυτό που έρχεται, πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη μας -όχι μόνο των πολιτικών, αλλά και των πολιτών- γιατί μετά τις εκλογές της 14ης Νοέμβρη δε θα μπορούμε να λέμε ότι φταίει η Αθήνα και το αθηνοκεντρικό κράτος ».