Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30/10/10

Υποψήφιος Περιφερειάρχης: ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΚΟΣ

30/10/10
Στην κατάληψη χώρου εκδηλώσεων στο Ολυμπιακό χωριό από τους κατοίκους παρευρέθηκε χθες 29/10/10 το απόγευμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Διάκος συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Κωνσταντίνο Λάσκαρη και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Μαρία Καλαντζή και Σταμάτη Μπουντούρη.




Η κατάληψη του μεγάλου χώρου εκδηλώσεων που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του Ολυμπιακού χωριού έγινε από τους κατοίκους, πρωτοστατούντος του Συλλόγου τους, επειδή στους 10.000 κατοίκους δεν έχει παραχωρηθεί κανένας χώρος συγκεντρώσεων είτε για εκδηλώσεις, είτε για ΚΑΠΗ, είτε για καφενείο. Οι κάτοικοι ζουν σε μια μικρή πόλη η οποία δε διαθέτει καταστήματα και χώρους συνάθροισης και ο κοινωνικός ιστός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εξυπηρέτησης αλλά και συνοχής.
Το Ολυμπιακό κτίριο που καταλήφθηκε χθες παρουσία πολλών κατοίκων είναι ανάμεσα στα ακίνητα που παραχωρήθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου σε ανταλλαγή με τη λίμνη Βιστωνίδα.
Αποτελεί μέρος μεγάλου κτιρίου με εγκαταστάσεις για συνέδρια και εκδηλώσεις που διέθετε πανάκριβους ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς. Σήμερα οι εγκαταστάσεις αυτές βρίσκονται σε τραγική κατάσταση αφού έχουν λεηλατηθεί και έχουν καταστραφεί από βανδαλισμούς αγνώστων.
Ο Κώστας Διάκος δήλωσε ότι η «Αττική Οικολογική Απάντηση» βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων που δίκαια προχωρούν στην κατάληψη του χώρου. «Η αδιαφορία της Πολιτείας φαίνεται από το γεγονός ότι επί τόσα χρόνια δεν έχει παραληφθεί το έργο με διάφορες νομικές δικαιολογίες. Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει ότι αυτό το κτίριο αποτελεί την πέτρα του σκανδάλου Βατοπεδίου. Δόθηκαν χρήματα από τον Ελληνικό λαό και μπαίνοντας σήμερα διαπιστώνουμε τεράστιες καταστροφές σε έναν εξαιρετικά διαμορφωμένο χώρο. Νομίζω ότι οι πολίτες και ο Σύλλογος πολύ σωστά έπραξαν καταλαμβάνοντας συμβολικά αυτό το ακίνητο προκειμένου να διαμορφωθεί σε ένα πολιτιστικό κέντρο το οποίο θα εξυπηρετεί και την ευρύτερη περιοχή. Η Αττική Οικολογική Απάντηση έχει δεσμευτεί ότι ένα από τα πρώτα μελήματά της όταν θα μπει στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα είναι να επιλυθούν τα νομικά προβλήματα του Ολυμπιακού χωριού, για να έχουν οι κάτοικοι αυτά τα οποία δικαιούνται ως προς την ποιότητα της ζωής τους.»

Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2103220354 Fax: 2103220359