Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5/9/10

Για μας αξίες είναι : Ο Άνθρωπος, η Δημοκρατία, το Περιβάλλον, η Ειρήνη, η Αλληλεγγύη, η Αξιοπρέπεια, η Φιλία, η Εμπιστοσύνη, ο Αλληλοσεβασμός και κυρίαρχα η Εργασία. Π Α Μ Ε Μ Α Ζ Ι για Μ Ι Α Π Ο Λ Η ΦΙΛΙΚΗ και ΦΙΛΟΞΕΝΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ και ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ και ΔΙΑΚΡΙΤΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 

(Δ. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Υποψήφιος Δήμαρχος ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ)

Ηλιουπολίτισσες – Ηλιουπολίτες



Βρισκόμαστε στη δίνη μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με καταλυτικές συνέπειες για τους λαούς.

Βιώνουμε τις συνέπειες ενός άκρατου και χωρίς έλεος διεθνούς νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού που δυναμιτίζει την παγκόσμια ισορροπία και βάζει την ανθρωπότητα σε περιπέτειες.

Τα κράτη μεταλλάσσονται σε επαρχίες μιας αόρατης παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Στη πατρίδα μας οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι και προπάντων οι νέοι μας πληρώνουν βαρύ τίμημα.

Μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να αναλάβει την ευθύνη στήριξης του πολίτη – δημότη της στην αντιμετώπιση των συνεπειών της νέας κατάστασης. Ο Δήμος, ήταν, είναι και θα είναι το βασικό κύτταρο της κάθε μορφής οργάνωσης της κοινωνίας. Την έννοια της δημοκρατίας όμως, μόνο στο επίπεδο του Δήμου μπορεί να την ζήσει ο πολίτης. Στο κράτος και την περιφέρεια, η δημοκρατία είναι από την φύση της δυσδιάκριτη.

Η επαναστατική, για τη χώρα μας, μεταρρύθμιση στη τοπική αυτοδιοίκηση που επιχειρείται με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» βάζει τέλος σε μια μακρά περίοδο συγκεκριμένου τρόπου λειτουργίας των πολυάριθμων Δήμων και Κοινοτήτων και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εύρωστους και αποτελεσματικούς Δήμους , αναγκαίους στη σύγχρονη εποχή όπως αυτή προέκυψε από την αλμα-τώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας των τελευταίων χρόνων.

Μπροστά μας έχουμε το μέλλον, το μέλλον το δικό μας και κυρίως των παιδιών μας που γεννήθηκαν στις νέες πόλεις, της σύγχρονης τεχνολογίας και που πρέπει να οργανώσουν τη ζωή τους σε δύσκολες συνθήκες. Ας φροντίσουμε να τις κάνουμε πιο ανθρώπινες .

Πέρα από τις όποιες αντιπαραθέσεις, κομματικές ή άλλες, θεμιτές ή αθέμιτες, προσωποκεντρικές ή μη, με λάθη και ιδιοτελείς συμπεριφορές που κυριάρχησαν μέχρι σήμερα, καλούμαστε όλοι να προ-σέλθουμε στον αγώνα για το χτίσιμο του νέου Δήμου με καλή και δημιουργική διάθεση. Ο καθένας από την ιδεολογική του θέση ή την προσωπική του στάση ζωής, έχει να προσφέρει κάτι θετικό γι’ αυτό και ο Δήμος της Ηλιούπολης τον έχει ανάγκη.

Προχωράμε στο καινούργιο μη αποκρύπτοντας τίποτα από το παρελθόν, το οποίο οι πολίτες έχουν αξιολογήσει σοφά και αντικειμενικά..

Εμείς λοιπόν, πολίτες της Ηλιούπολης, που δεν διστάσαμε να προσφέρουμε αμέριστη τη στήριξή μας στον Δημήτρη Κιντή, που καταξιώθηκε στη συνείδηση μας με την κινητοποίηση του λαϊκού στοιχείου για την προάσπιση της Δημόσιας περιουσίας.
Εμείς που για 16 χρόνια με την Δημοτική Αλλαγή και τον Θόδωρο Γιωργάκη αφήσαμε ισχυρό χνάρι δημιουργίας και προσφοράς.
Εμείς που κρατήσαμε την Δημοτική Αλλαγή όρθια, στη δύσκολη τελευταία τετραετία και πασχίζουμε για την ενότητα του χώρου μας, παρά την συνεχή και μεθοδευμένη απαξίωση της από κάποια μέλη της συντονιστικής επιτροπής της Δημοτικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ της πόλης μας .
Εμείς που ζούμε και συμμετέχουμε στα δρώμενα της Ηλιούπολης, γνωρίζουμε τα προβλήματα, έ-χουμε τις λύσεις και γνωρίζουμε καλά, πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια της Νεοφιλελεύθερης Δη-μαρχιακής θητείας πήγαν χαμένα. Εκτιμάμε πόσο αναγκαίος είναι ο αγώνας για να διοικηθεί ο Δήμος ξανά από τη Δημοκρατική παράταξη.
Εμείς λοιπόν οι Δημοκρατικοί και Ενεργοί Πολίτες, κορμός αυτής της Πόλης, αναλαμβάνουμε την ευθύνη και την πρωτοβουλία, με δεδομένο το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα πορευτεί η επόμενη θητεία καθώς και τον μονόδρομο για την επιτυχία της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να παραθέσουμε ενωτική πρόταση ελπίδας και προοπτικής καλώντας τον Λαό της Ηλιούπολης σε συναπόφαση και συμπόρευση:
- Πρώτο μας μέλημα το Ζωντάνεμα της Γειτονιάς, μια παλιά υπόσχεση με νέα δεδομένα τεχνολο-γικά αναβαθμισμένα :
Για το φυσικό και δομημένο περιβάλλον με πολεοδομικές εφαρμογές, την πράσινη ανάπτυξη, την παιδεία τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, την πρόνοια την υγεία και τον υγειονομικό έλεγχο, την προστασία της παιδικής και τρίτης ηλικίας, την καθαριότητα τον φωτισμό και, την αναβάθ-μιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.
- Δεύτερο μας μέλημα το άνοιγμα της Κοινωνίας με δημόσια συνεννόηση για μεγάλες και σημα-ντικές αποφάσεις για την Πόλη μας.
- Τρίτο μας μέλημα η «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» σε όλες τις πράξεις και αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, καθώς και η εξασφάλιση της αποκέντρωσης των δράσεων στην κοινωνία των πολιτών, στους νέους, στις επιχειρήσεις, στα κινήματα ενεργών πολιτών.

Προϋπόθεση της επιτυχίας μας, η ενεργοποίηση και η δυναμική συμμετοχή των πολιτών σε όλα τα δρώμενα και τις αποφάσεις, που θα καθορίσουν το μέλλον, για να θεμελιώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την Πόλη, που θα ΣΕΒΕΤΑΙ, θα ΣΤΗΡΙΖΕΙ και θα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ τον δημότη, θα ΚΑΤΟ-ΧΥΡΩΝΕΙ τις δράσεις του σε όλους τους τομείς και θα ΠΕΙΘΕΙ ότι διαχειρίζεται έντιμα, έ-μπιστα και αποτελεσματικά τα θέματα που τον απασχολούν.

Η λειτουργία των θεσμών, η Δημοκρατικότητα, το Ήθος, η Εντιμότητα, ο Διάλογος, η Πείρα και η Γνώση με την υποστήριξη της τεχνολογίας, η Συντροφικότητα και η Συλλογικότητα α-ποτελούν την εγγύηση για την επίτευξη των στόχων μας και την αποτελεσματική υλοποίηση του οράματός μας για την ανάπτυξη της Πόλης μας.

Ηλιουπολίτη – Ηλιουπολίτισσα ,

Εμείς, μέλη και φίλοι της Δημοκρατικής Παράταξης, θα είμαστε παρόντες στην πόλη με θέληση και αποφασιστικότητα, χωρίς αλαζονεία, αυταρέσκεια και αμετροέπεια, χωρίς εμπάθεια και διαστρεβλώσεις αλλά με συνέπεια και ειλικρίνεια, με ευγένεια και εργατικότητα, με τη δική σου γνώση και συμμετοχή θα δημιουργήσουν το εκρηκτικό μείγμα νίκης και θα ανατρέψει τα σχέδια όσων επιδιώκουν την κατάκτηση του Δημαρχιακού θώκου για προσωπικό τους συμφέρον.

Για μας αξίες είναι : Ο Άνθρωπος, η Δημοκρατία, το Περιβάλλον, η Ειρήνη, η Αλληλεγγύη, η Αξιοπρέπεια, η Φιλία, η Εμπιστοσύνη, ο Αλληλοσεβασμός και κυρίαρχα η Εργασία.

Π Α Μ Ε Μ Α Ζ Ι για Μ Ι Α Π Ο Λ Η

ΦΙΛΙΚΗ και ΦΙΛΟΞΕΝΗ,
ΣΥΓΧΡΟΝΗ και ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ,
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ και ΔΙΑΚΡΙΤΗ