Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18/7/10

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ DREXEL ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΤΩΝ Η.Π.Α.





Με Αμερικανούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Ντρέξελ της Φιλαδέλφειας συναντήθηκε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Ξενία - Ήλιος» των Σχολών Ο.Τ.Ε.Κ. στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι στο Ηράκλειο.

Οι φοιτητές βρίσκονται στην Κρήτη συνοδευόμενοι από την καθηγήτριά τους κα. Μαρία Χναράκη, Διευθύντρια του προγράμματος ελληνικών σπουδών του πανεπιστημίου Ντρέξελ, στα πλαίσια θερινού κύκλου μαθημάτων εθνομουσικολογίας και λαογραφίας της Κρήτης, μέρος του οποίου, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, πραγματοποιείται στο νησί.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 15 φοιτητές που σπουδάζουν σε τομείς, όπως πολιτική, φιλοσοφία, ελληνικά, οι οποίοι παρακολουθούν τέσσερα μαθήματα της κ. Χναράκη και ειδικότερα: Οικονομία - ιστορία, Γλώσσα, Ήθη - έθιμα - πολιτισμό της Κρήτης, Ανθρωπολογία. Εκτός από τον εκπαιδευτικό σκοπό της παραμονής τους στο νησί, οι φοιτητές έχουν παράλληλα την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να μυηθούν στον πολιτισμό της Κρήτης, με στοχευμένες επισκέψεις που πραγματοποιούν στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Σχοιναράκη συνομίλησε μαζί τους για θέματα που σχετίζονται με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη λαογραφία του νησιού, ανταλλάζοντας απόψεις για την επίδραση του ελληνικού πολιτισμού όχι μόνο στο παγκόσμιο πνεύμα, αλλά και στο εκπαιδευτικό σύστημα της Αμερικής. Επιπλέον, η κ. Σχοιναράκη συνεχάρη την κ. Χναράκη για τη συμβολή της στη διάδοση των ελληνικών ιδεωδών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σημαντικό και καινοτόμο έργο του Έλληνα καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ντρέξελ κ. Κωνσταντίνου Παπαδάκη, η απώλεια του οποίου, όπως επεσήμανε, συγκλόνισε τον ακαδημαϊκό και επιστημονικό κόσμο.

Τέλος, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το έργο, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν θέματα τουριστικής προβολής του νησιού με τους φοιτητές να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παγκοσμίου φήμης κρητική διατροφή, καθώς και για τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα που τη συνθέτουν.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντινομάρχης κ. Μανόλης Πατεμτζής και ο Διευθυντής του ξενοδοχείου «Ξενία - Ήλιος» κ. Ιωάννης Καρράς.