Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17/7/10

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Αμαρουσίου και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Αμαρουσίου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υπεγράφη σήμερα, από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη και τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.


Ο Δήμος Αμαρουσίου για μια ακόμη φορά πρωτοπορεί, αφού είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που συνεργάζεται και υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με ελληνικό Πανεπιστήμιο, ακολουθώντας τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών Δήμων.

Το μνημόνιο προβλέπει συνεργασία των δύο πλευρών σε τρεις άξονες:

Α) στη χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές κατοίκους του Δήμου Αμαρουσίου.

Β) στην υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης εθελοντών του Δήμου.

Γ) στην εκπαίδευση των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την βελτίωση των δεξιοτήτων τους.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

Για το Ακαδημαϊκό έτος 2010 - 2011 το Πανεπιστήμιο θα διαθέσει πέντε (5) υποτροφίες διδάκτρων στα μεταπτυχιακά του προγράμματα σε ισάριθμους φοιτητές κατοίκους του Αμαρουσίου που θα εισαχθούν σε αυτά. Προτεραιότητα θα δοθεί σε αυτούς που ανταποκρίνονται στα κοινωνικά κριτήρια του συστήματος υποτροφιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τους πολίτες, ο Δήμος Αμαρουσίου και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με αυτή τους της πρωτοβουλία δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και αποδεικνύουν την ευαισθησία τους.

Επίσης, το ίδιο Ακαδημαϊκό έτος προβλέπεται να ξεκινήσει η λειτουργία προγράμματος Πιστοποιημένης Κατάρτισης Εθελοντών για τους κατοίκους της πόλης του Αμαρουσίου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά που θα συνεργαστεί με Ελληνικό Πανεπιστήμιο εφαρμόζοντας το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα, που θα λειτουργήσει υπό την ευθύνη του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ευελπιστώντας να αποτελέσει πρότυπο και για άλλους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σκοπός του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος είναι οι εθελοντές, μέσα από σεμινάρια που θα γίνουν από καθηγητές του Πανεπιστημίου, να εκπαιδευτούν σε ζητήματα εφαρμοσμένης κοινωνικής πολιτικής, προκειμένου με πιστοποιημένο και οργανωμένο τρόπο να μπορέσουν να αξιοποιήσουν την πολύτιμη αυτή γνώση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών.



Επίσης, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο Δήμος Αμαρουσίου συμφώνησαν για την ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων επιμόρφωσης των υπαλλήλων του Δήμου στους τομείς υγείας, της πρόληψης της παραβατικότητας, των πολιτικών εθελοντισμού, της διαχείρισης κινδύνων, της διαχείρισης και οργάνωσης αθλητισμού, των πολιτικών μετανάστευσης και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και των κοινωνικών ανισοτήτων.

Στα πλαίσια της στενής συνεργασίας των δύο πλευρών, ο Δήμος Αμαρουσίου παραχώρησε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για χρονικό διάστημα ενός έτους χώρο εγκατάστασης γραφείων σε ένα από τα αδιάθετα διαμερίσματα της «ΑΘΜΟΝΟΝ» για την εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών του.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, μιλώντας για το Μνημόνιο συνεργασίας, τόνισε: «Το όφελος για τους πολίτες, την τοπική κοινωνία και τη λειτουργία του Δήμου από τη συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο είναι μεγάλο. Σε μια δύσκολη συγκυρία, μέσα από υποτροφίες προσφέρουμε μια σημαντική οικονομική ανάσα σε οικογένειες της πόλης μας, ενώ με τα πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης αξιοποιούμε τη μεγάλη δύναμη των εθελοντών μας και αναβαθμίζουμε τις δεξιότητες του προσωπικού μας. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πανεπιστημιακή Κοινότητα ενώνουν με τόσο συγκροτημένο τρόπο τις δυνάμεις τους, με σκοπό τη διάχυση της γνώσης και την ουσιαστική αξιοποίησή της από τις τοπικές κοινωνίες. Είναι μια πρωτοβουλία που ελπίζω να βρει μιμητές στη χώρα, γιατί μέσα από τη συνεργασία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα Πανεπιστήμια, κι από το άνοιγμα των τελευταίων στην κοινωνία, μακροπρόθεσμα ωφελημένοι θα βγουν οι πολίτες».