Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28/7/09

Την επίσπευση των εργασιών για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης, θέτει ως προτεραιότητα ο Σ. Βλέτσας_Δήμος Πασαρώνος


Αυτοκριτική για τα προβλήματα υδροδότησης
Την επίσπευση των εργασιών για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης, θέτει ως προτεραιότητα ο Σ. Βλέτσας

Με εντατική δουλειά, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν αναμένεται να «απαντήσει» το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων και Κοινοτήτων του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων στο συνεχιζόμενο πρόβλημα της λειψυδρίας πολλών κοινοτικών διαμερισμάτων.Τα προβλήματα ξεκίνησαν φέτος αρκετά νωρίς, ενώ οι έντονες βροχοπτώσεις του προηγούμενου διαστήματος βοήθησαν στην αντιμετώπισή τους.



Όμως η ανομβρία του τελευταίου διαστήματος, σε συνδυασμό με την πληθυσμιακή «έκρηξη» των δημοτικών διαμερισμάτων του λεκανοπεδίου λόγω των επισκεπτών του καλοκαιριού επαναφέρει το θέμα στην επιφάνεια με καθημερινές διακοπές νερού σε δημοτικά διαμερίσματα, όπως το Γραμμένο και η Βουνοπλαγιά του δήμου Πασσαρώνος.Η υπερχρέωση της υπερκατανάλωσης του νερού που αποφάσισε κατά την προηγούμενη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του ΣΥΔΚΛΙ δεν έχει ακόμη γίνει πράξη, αφού απαιτούνται αλλαγές στο λογισμικό που εκδίδει τα τιμολόγια, ενώ παράλληλα δεν εγγυάται την οριστική λύση του προβλήματος.Η επίσπευση των εργασιών για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης με την ενίσχυση των κεντρικών αγωγών, των δεξαμενών και των αντλιοστασίων γίνεται απαραίτητη, την ώρα που η μελέτη των συμπληρωματικών έργων, ύψους 5 εκ. ευρώ βρίσκεται στο τελικό στάδιο.Μάλιστα το διοικητικό συμβούλιο του ΣΥΔΚΛΙ πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως με υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις εκείνες που θα συμβάλλουν στην άμεση αλλά και οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης.«Υπάρχει πρόβλημα και ως δήμος έχουμε κι εμείς παράπονα από τον ΣΥΔΚΛΙ. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε δώσει το 100% των δυνατοτήτων μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πασσαρώνος και μέλος του συμβουλίου του ΣΥΔΚΛΙ Σάκης Βλέτσας που καθημερινά λαμβάνει παράπονα για τις διακοπές νερού.«Σαν δήμος δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Σαν μέλος του ΣΥΔΚΛΙ κάνω την αυτοκριτική μου και λέω ότι έχουμε ευθύνη», κατέληξε.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ