Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12/11/21

 


Στo πλαίσιo του εορτασμού  των  200 χρόνων  από την Ελληνική Επανάσταση  1821-2021 στο εκθεσιακό κέντρο του δήμου Ηλιούπολης παρουσιάζουν μέρος της δουλειάς τους η εικαστικός και καθηγήτρια  Βασιλική Ηλιακοπούλου και η εικαστικός και συντηρήτρια έργων τέχνης Βασιλική Κολιπέτσα

.

                                                                                                                                                                                                               Η ζωγράφος και χαράκτρια   Βασιλική Ηλιακοπούλου  παρουσιάζει σκηνές από τη Φιλική Εταιρεία και τον Αγώνα, σκίτσα, χαρακτικά αγωνιστών και ποιητών της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 για να τονίσει τη σπουδαιότητα του αγώνα της Εθνεγερσίας και για να μεταλαμπαδεύσει τα μηνύματά του στις ερχόμενες γενεές.  

Η Βασιλική Κολιπέτσα παρουσιάζει έργα χαρακτικά  με Οπλαρχηγούς  και τα όπλα τους,  με καραβοκυραίους και τα καράβια τους, γνωστές και άγνωστες αγωνίστριες που πολέμησαν η κάθε μια με τα δικά της όπλα. Κόσμος πολύς που γνωρίζουμε τα ονόματά τους και άλλοι περισσότεροι που τα ονόματά τους χάθηκαν μαζί με τα κορμιά και το αίμα που πότισε αυτή τη γη 200 χρόνια πίσω, για το Άγιο Δισκοπότηρο του Αγώνα μέσα στην ιερή φωτιά της Επανάστασης. Αγωνίσθηκαν κάτω από τη σκιά του έφιππου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη για την Απελευθέρωση, για εκείνο τον Μπλε Σταυρό του Μέλλοντος.


Η  Έκθεση θα ξεκινήσει στις 6 -12- 2021, ημέρα που θα γίνουν και τα εγκαίνια, παρουσία του Δημάρχου της Ηλιούπολης κ. Χατζηδάκη και του τέως Δημάρχου κ. Θ. Γιωργάκη, καθώς και του τ.Αντιδημάρχου κ. Πανταζόπουλου.

                                                                                                                                                                   Θα διαρκέσει έως τις 23-12 2021  και το ωράριο λειτουργίας θα είναι το εξής  11π.μ. έως 2μ.μ.  και από 18.00 μ.μ. έως 20μ.μ.

                                                                                                                                    Λόγω της πανδημίας που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ, η είσοδος των επισκεπτών  στην έκθεση θα γίνεται με μάσκα και την επίδειξη της κάρτας εμβολιασμού .