Υπεγράφη, σήμερα, η Υπουργική Απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να στηριχθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας: * Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20/2/21

Φροντίδα σε αδέσποτα ζώα στη διάρκεια της κακοκαιρίας πρόσφερε ο Δήμος Ιλίου

 


Φροντίδα σε αδέσποτα ζώα στη διάρκεια της κακοκαιρίας πρόσφερε ο Δήμος Ιλίου

Τροφή, φροντίδα και μέριμνα στα λιγοστά αδέσποτα ζώα της πόλης, τις ημέρες που οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες και οι θερμοκρασίες χαμηλές, επεφύλασσε ο Δήμος Ιλίου, δημιουργώντας, με την αρωγή των φιλόζωων, μια αλυσίδα προστασίας γύρω τους.

Έτσι, εκτός από τη μέριμνα για τροφή και νερό όπου διαπιστωνόταν ανάγκη, άμεση ήταν και η αντίδραση για την απομάκρυνση ζώου, με εισαγγελική παραγγελία, από οικία, λόγω έκθεσής του στις ακατάλληλες καιρικές συνθήκες. Το ζώο περιέθαλψαν εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, ενώ φιλοξενείται προσωρινά σε σπίτι εργαζόμενης και μέλους της πενταμελούς επιτροπής του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων. 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως αυτές που ζήσαμε πρόσφατα, οι τετράποδοι φίλοι μας αναζητούν προστασία από το κρύο, προσπαθώντας να επιβιώσουν. Χρειάζονται αγάπη, ζεστασιά και φροντίδα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φιλόζωους του Δήμου Ιλίου για την άψογη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους, σε οποιαδήποτε συνθήκη. Επίσης, τους εργαζόμενους στον τομέα Πρασίνου για την ευαισθησία τους, χάρη στην οποία οι επιπτώσεις από την κακοκαιρία ήταν οι μικρότερες δυνατές. Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων αποτελεί δείγμα πολιτισμού και όσοι περισσότεροι συμμετέχουμε σε αυτήν, τόσο περισσότερο αποδεικνύουμε πως είμαστε μια πόλη που σέβεται τη ζωή σε όλες τις μορφές της».