Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15/4/20

Τηλεδιάσκεψη υπουργών-περιφερειαρχών: Να μην «παγώσουν» τα περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ

Τηλεδιάσκεψη υπουργών-περιφερειαρχών: Να μην «παγώσουν» τα περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ


Να μην «παγώσουν» τα περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, να υλοποιηθούν στο σύνολό τους τα έργα που έχουν προγραμματίσει οι Περιφέρειες και να μην απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να ενταχθούν νέα έργα και δράσεις στο ΕΣΠΑ των Περιφερειών, αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ανάμεσα σε όλους τους περιφερειάρχες της χώρας και με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης-Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και των υφυπουργών Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρου Σκυλακάκη, Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Γιάννη Τσακίρη και του γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκου.
Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) η οποία είχε αντιταχθεί σε οποιοδήποτε «πάγωμα» των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ κ.ά, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε την ικανοποίησή της. Ο πρόεδρός της, Απόστολος Τζιτζικώστας, σύμφωνα με την ανακοίνωση ζήτησε επίσης «με τη διαδικασία της υπερδέσμευσης να δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν τα Περιφερειακά Προγράμματα στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού, διασφαλίζοντας ότι δεν πρόκειται να χαθούν πολύτιμοι ευρωπαϊκοί πόροι». Πρόταση, που σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΝΠΕ, αποδέχθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης.
Ο κ. Γεωργιάδης επίσης, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΝΠΕ, υπογράμμισε ότι σε καμιά περίπτωση η κυβέρνηση δεν επιθυμούσε να ακυρωθεί ο σχεδιασμός των περιφερειακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ή να «παγώσουν» τα έργα αλλά απλώς ζητήθηκαν «τα στοιχεία της πορείας υλοποίησης ώστε να διασφαλιστεί ότι θα αξιοποιηθούν στο σύνολό τους οι διαθέσιμοι πόροι και δεν θα χαθεί ούτε ευρώ από το ΕΣΠΑ. Ακόμη εξήρε τον θετικό ρόλο των Περιφερειών στην κρίση όπως και ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος επισήμανε ότι η εκχώρηση αρμοδιοτήτων, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για την ενίσχυση και αναβάθμιση του ρόλου της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, θα συνεχιστεί, ώστε οι Περιφέρειες να έχουν ακόμη πιο ισχυρό ρόλο την επομένη της κρίσης.