Υπεγράφη, σήμερα, η Υπουργική Απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να στηριχθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας: * Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27/1/20

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην 7η Έκθεση EXPOTROF

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην 7η
Έκθεση EXPOTROFΣτα εγκαίνια της 7ης έκθεσης προβολής αγροτικών προϊόντων EXPOTROF 2020, παραβρέθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στην Helexpo Αμαρουσίου.
Η Περιφερειάρχης συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης , η οποία είχε και τον γενικότερο συντονισμό για την ενημέρωση και την οργάνωση των παραγωγών-, Νικόλαο Μουζακίτη, καθώς και από στελέχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.
Προσθήκη λεζάντας
Η κ.Κράτσα, αφού συνεχάρη τους υπεύθυνους της διοργάνωσης και συγκεκριμένα τον εμπνευστή και δημιουργό της, Κωστή Μοσχονά, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην έκθεση-θεσμό και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να γευτούν τα μοναδικά προϊόντα της Ιόνιας Γης.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στην έκθεση με δικό της περίπτερο, στο οποίο 11 παραγωγοί από όλα τα νησιά μας, προσέφεραν μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά Επτανησιακά προϊόντα.
Το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους το περίπτερο των Ιονίων Νήσων και είχαν θερμή συνομιλία με την κ.Κράτσα.
Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης από πολλούς Δήμους και Περιφέρειες της Ελλάδας.
Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων δήλωσε ότι «η Περιφερειακή Αρχή και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μπαίνουν σε μια νέα εποχή, στηρίζοντας τη φιλική προς το περιβάλλον γεωργία και κτηνοτροφία, με την επιμόρφωση των παραγωγών, με την κυκλική οικονομία, την καινοτομία, τις δημιουργικές συνεργασίες και την εξωστρέφεια. Αναβαθμίζουμε επίσης την παρουσία των παραγωγών στις αγροδιατροφικές εκθέσεις με τη σωστή στόχευση των αγορών και την προετοιμασία αξιοποίησής τους. Η Ιόνια Γη αποτελεί έμπνευση και πυλώνα της ανάπτυξης και της ευημερίας μας».