Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20/3/19

Κριτική από ΚΕΔΕ στο ν/σ του ΥΠΕΣ - Επιστολή Πατούλη στους βουλευτές με τις θέσεις της ΚΕΔΕ

Κριτική από ΚΕΔΕ στο ν/σ του ΥΠΕΣ - Επιστολή Πατούλη στους βουλευτές με τις θέσεις της ΚΕΔΕ

Κατάλογο διευθετήσεων εν όψει εκλογών" χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης  Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, τις περισσότερες διατάξεις του νομοσχεδίου "Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας - Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας -Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών".
Σε σχετική επιστολή του , προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου , την οποία συνοδεύει από αναλυτικό μακροσκελές υπόμνημα με τις σχετικές θέσεις και τις προτάσεις της ΚΕΔΕ, ο κ. Πατούλης, μεταξύ άλλων, επικρίνει την κυβέρνηση σχετικά με το χρόνο κατάθεσης του σχεδίου. "Δεν είναι δυνατόν, μόλις δύο μήνες πριν, να μην γνωρίζουμε πώς θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και να προωθείται  επανασχεδιασμός των ορίων των Δήμων ερήμην των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης", αναφέρει.
Ακόμη επισημαίνει ότι "οι τροποποιήσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ακυβερνησίας των Δήμων που δημιουργεί το εκλογικό σύστημα". Αναφερόμενος επίσης στη διάταξη που σχετίζεται με τα πληθυσμιακά κριτήρια και τις κατανομές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), επισημαίνει ότι "σε περίπτωση που επηρεαστεί το ύψος των ΚΑΠ από τα νέα πληθυσμιακά κριτήρια, αυτό θα έχει δυσμενέστατες  επιπτώσεις στους μικρούς Δήμους".