Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6/3/19

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Κύπριο ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου

Χολαργός, 6 Μαρτίου 2019
Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Κύπριο ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Κύπριο ήρωα, υπαρχηγό της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, συνδιοργανώθηκαν την Κυριακή 3 Μαρτίου, από το Δήμο Παπάγου - Χολαργού, τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και την Ένωση Κυπρίων Ελλάδος.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου, κ. Γεωργίου και το μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και ολοκληρώθηκαν στο Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» του δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού.
Στις εκδηλώσεις παρέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κ. Χρυσόστομος Β’, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Καρσιώτης, οι Αρχιμανδρίτες κ.κ. Συμεών Βενετσιάνος και Αρίσταρχος Γκρέκας, ο Αιδεσιμολογιώτατος κ. Κων/νος Στούμπος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Λυμπέρης, ο Πρόξενος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Ιωάννης Αδάμου, η Μορφωτική Σύμβουλος της Πρεσβείας της Κύπρου κα Νάντια Στυλιανού, ο εκπρόσωπος του ΓΕΘ Κύπρου, Αντισυνταγματάρχης κ. Σάββας Παπαγεωργίου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Δημήτρης Στεφανίδης, ο Επίτιμος Δήμαρχος Χολαργού, κ. Χαράλαμπος Σκούρτης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, κ. Γιώργος Συλλούρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος κ. Λεωνίδας Μασοστασής και πολλοί άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.
Ο Γρηγόρης Αυξεντίου αγωνίστηκε κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59 εναντίον της Αγγλικής κατοχής και σκοτώθηκε από τους Άγγλους σε μάχη που δόθηκε κοντά στο Μοναστήρι Μαχαιρά, στις 3 Μαρτίου του 1957.
Υπήρξε λαμπρός επαναστάτης και πιστός στο σκοπό του αγώνα που διεξήγαγε, την απελευθέρωση και ένωση της Κύπρου με την υπόλοιπη Ελλάδα.


Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων