Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9/10/18

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ….

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ….


Σύμφωνα με το άρθρο 362 του Ποινικού Κώδικα, απλή δυσφήμιση υπάρχει, όταν κάποιος, διαδίδει για κάποιο άλλον ενώπιον τρίτου, γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψη του.
Σύμφωνα με το άρθρο 363 του Ποινικού Κώδικα, συκοφαντική δυσφήμιση υπάρχει, όταν το γεγονός που διαδίδει κάποιος είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνωρίζει ότι αυτό είναι ψευδές.
Η διαφορά των δύο άρθρων έγκειται στο ψευδές ή όχι της δήλωσης ή της διάδοσης. Όταν λοιπόν κάποιος τιμωρείται για συκοφαντική δυσφήμιση έχουμε ψεύδος. Όταν τιμωρείται για απλή δυσφήμιση, απουσιάζει το ψεύδος και εξετάζεται μόνο αν ο ισχυρισμός μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψη κάποιου.
Η έγκληση του κ. Χαρακίδη εις βάρος μου υπεβλήθη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Ωστόσο το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Δράμας, στη δικάσιμο της 8-10-2018 έκρινε ότι δεν τέλεσα το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, δηλαδή όσα είπα δεν ήταν ψευδή!!!
Κατόπιν αυτών, είναι να απορεί κανείς με το θράσος της παράταξης ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΖΩΗ, η οποία ανερυθρίαστα ανέγραψε στο από 8-10-2018 Δελτίο Τύπου της ότι δήθεν «η αλήθεια έλαμψε στο Δικαστήριο και αποδείχθηκε ότι οι δηλώσεις του κ.Γκάνη ήταν ψευδείς.
Αν αποδεικνυόταν ότι οι δηλώσεις μου ήταν ψευδείς, τότε θα καταδικαζόμουν για συκοφαντική δυσφήμιση. Δυστυχώς για τον κ. Χαρακίδη, έπαυσε η ποινική δίωξη μου. Επίσης δυστυχώς γι’ αυτόν έχουν κινηθεί άπασες οι νόμιμες διαδικασίες προς οριστική διερεύνηση του συγκεκριμένου ζητήματος και ευτυχώς για τη Δράμα, η Δικαιοσύνη θα πράξει όλα τα δέοντα για το συμφέρον του Δραμινού Δημότη.  

Ο Δηλών

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΚΑΝΗΣ