Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27/9/18

Οργανωμένη αλληλεγγύη για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών

Οργανωμένη αλληλεγγύη για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών


«Το αναγνωρισμένο Κέντρο Logistics από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως πανευρωπαϊκή "καλή πρακτική", για άλλη μία φορά κάνει πράξη την οργανωμένη αλληλεγγύη και τη συντονισμένη δράση», υπογράμμισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, το πρωί, από το Κέντρο στην πλατεία Νερού στο Φάληρο, το οποίο επισκέφθηκε μια ακόμη φορά με την ευκαιρία της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες- μετανάστες στη Μόρια αλλά και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης.
Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρινόμενη άμεσα σε αίτημα του υπουργείου Υγείας και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, διέθεσε 5 μεγάλους οικίσκους -τύπου container- για τη στέγαση μέρους των διοικητικών υπηρεσιών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου που καταστράφηκαν ολοσχερώς, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που σημειώθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Επίσης, για την κάλυψη των αναγκών των φιλοξενουμένων προσφύγων- μεταναστών στη δομή της Μόρια διατέθηκαν 3.000 υπνόσακοι και κουβέρτες καθώς και αντίστοιχος αριθμός πακέτων με είδη προσωπικής υγιεινής.
Η περιφερειάρχης ευχαρίστησε θερμά τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, όπως και τους παριστάμενους στρατιώτες -οδηγούς «μεταφορείς», της ανθρωπιστικής βοήθειας. Τόνισε δε, ότι δεν θα ήταν δυνατή η αποστολή της βοήθειας χωρίς τη συμβολή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, «γεγονός που αποδεικνύει ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις όπως η πυρκαγιά στο Ηράκλειο, οι πλημμύρες κ.α. όταν λειτουργούμε όλοι μαζί».
Το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής, προσέθεσε η Ρένα Δούρου, θα συνεχίσει να λειτουργεί με όρους αξιοπιστίας και να ανταποκρίνεται στοχευμένα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών που δοκιμάζονται. «Επιλέγοντας συνειδητά να αποστασιοποιείται από τις προτεραιότητες ρηχού εντυπωσιασμού, στις οποίες επενδύουν ξεπερασμένες νοοτροπίες φορέων ενός προβληματικού χθες», τόνισε.