Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18/5/18

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης - Σέρβου υπ. Παιδείας

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης - Σέρβου υπ. Παιδείας

Η διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της Σερβίας στους τομείς της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και του Τουρισμού ήταν το αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ του Σέρβου υπουργού Παιδείας, Μλάντεν Σάρτσεβιτς, και του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.
Τον Σέρβο υπουργό συνόδευαν η υφυπουργός Άννα Μιλίτσεβιτς, ο πρέσβης Ντούσαν Σπασόγιεβιτς και ο πρόξενος Μίλαν Βουκοσάβλιεβιτς, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης και ο δικηγόρος Νίκος Παπαδαντωνάκης.
«Οι λαοί Ελλάδας και Σερβίας συνδέονται ιστορικά, θρησκευτικά αλλά και πολιτισμικά» ανέφερε ο περιφερειάρχης, ο οποίος υποστηρίζει -όπως είπε- ένα πλαίσιο ενδυνάμωσης των τουριστικών σχέσεων, όπως επίσης στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. «Υπάρχουν σχέσεις φιλίας πολλών χρόνων και θεωρώ ότι μέσα από τη συνεργασία και τις συνέργειες μπορούμε να δούμε και την προσέλκυση περισσότερων Σέρβων τουριστών, γιατί στην Ελλάδα έρχονται κοντά στο 1 εκατομμύριο, οι περισσότεροι πάνε στη Βόρειο Ελλάδα, αλλά θεωρούμε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο σχέσεις με την Κρήτη. Οι σχέσεις μας μπορούν να ενδυναμωθούν, όπως συμφωνήσαμε με τον κ. υπουργό, στους τομείς του Τουρισμού, της Εκπαίδευσης αλλά και του Πολιτισμού, και προς αυτήν την κατεύθυνση θεωρώ ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα».
Ο κ. Σάρτσεβιτς, ο οποίος στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Κρήτη είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και σχολείο του Ηρακλείου, όπου διδάσκεται η σερβική γλώσσα, ανέφερε ότι στόχος είναι να διευρυνθούν οι συνεργασίες στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, και του τουρισμού. «Οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας είναι παραδοσιακά φιλικές. Υπάρχει διευρυμένο πεδίο συνεργασίας ανάμεσα στους δύο λαούς, ιδιαίτερα σε θέματα τουρισμού, εμπορίου αλλά και σε θέματα παιδείας, ενώ δεν είναι τυχαίο πως η ελληνική γλώσσα διδάσκεται σε πολλά σχολεία της Σερβίας» επισήμανε με αφορμή την επίσκεψη ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, τονίζοντας ότι η Κρήτη μπορεί να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό επισκεπτών από τους ένα εκατομμύριο Σέρβους τουρίστες, που έρχονται στην Ελλάδα.