Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15/5/18

Πέτρος Τατούλης «Χωρίς το Βαλτέτσι δεν θα υπήρχε επανάσταση»


Πέτρος Τατούλης «Χωρίς το Βαλτέτσι δεν θα υπήρχε επανάσταση»
«Χωρίς το Βαλτέτσι και την Τριπολιτσά, δεν θα υπήρχε ο Αγώνας για την ελευθερία, ούτε θα είχε εδραιωθεί η Επανάσταση. Η Ελληνική πολιτεία πρέπει να ξανασκεφτεί το πώς πρέπει να τιμά την ιστορική μνήμη αυτή την ημέρα σε αυτό τον τόπο, γιατί εδώ δεν είναι ιδεολογικά τα προστάγματα, ούτε ιδεοληπτικά.». Αυτό τόνισε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από το Βαλτέτσι κατά την εκδήλωση της επετείου της μάχης του Βαλτετσίου, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έψεξε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν εκπροσωπήθηκε όπως έπρεπε και σημείωσε την απουσία του Δημάρχου Τρίπολης αλλά και μέρους του κοινοβουλευτικού κόσμου αφού όπως είπε: «Πρόκειται για ένα μεγάλο έλλειμμα δεδομένου ότι το Βαλτέτσι είναι ένας ιστορικός τόπος που συνέβαλλε τόσο καθοριστικά στον Αγώνα του 1821».
«Εδώ είναι η εθνική συνείδησή μας και αυτή πρέπει να δοκιμάζεται με την ευθύνη όλων μας. Αυτό το προσκύνημα που κάνουμε όλοι εμείς εδώ είναι ένα προσκύνημα καρδιάς και ζωής σε όλους όσοι αφιέρωσαν τη ζωή τους. Έχουμε υποχρέωση στα 200 χρόνια να θυμόμαστε με ταπεινότητα όσους μεγαλούργησαν», σημείωσε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Στην ομιλία του ο κ. Τατούλης τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία που διαδραμάτισε το Βαλτέτσι, η Τριπολιτσά και πάνω απ’ όλα το φωτεινό και καθαρό μυαλό του Αρχιστράτηγου των Ελλήνων Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Σημείωσε δε τον κρίσιμο ρόλο της Φιλικής Εταιρείας από τη στιγμή που ο Αλέξανδρος Υψηλάντης ανέλαβε την πρωτοβουλία και έθεσε την αναγκαιότητα μύησης των Πελοποννησίων ως παράγοντα επιτυχίας της Επανάστασης.