Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3/4/18

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 29.03.2018, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με το θέμα των Συντάξεων Χηρείας:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 29.03.2018, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με το θέμα των Συντάξεων Χηρείας:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου καταδικάζει τη συνεχιζόμενη μείωση των συντάξεων που οδηγούν τους απόμαχους της ζωής στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Οι συνταξιούχοι, τα τελευταία χρόνια, έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις στις αποδοχές τους και φαίνεται ότι αυτός ο δρόμος που επέλεξαν οι κυβερνήσεις δεν έχει τέλος.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναλγησίας της κυβέρνησης αποτελούν και οι συντάξεις χηρείας, για το λόγο αυτό εκφράζουμε τη στήριξή μας στο δίκαιο αίτημα του «Συλλόγου Συζύγων Θανόντων», επισημαίνοντας τη συνταγματική αναγνώριση του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου ως πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας (άρθρο 2 παρ. 1 Σ), της ισότητας (άρθρο 4Σ) καθώς και τη διεθνή αναγνώριση της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας (προοίμιο της Οικουμενικής Διακήρυξης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, προοίμιο του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης), που πλήττονται από την εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν. 4387/2016:
  1. Εκφράζει απερίφραστα την αλληλεγγύη του στο σύλλογο θανόντων συζύγων ΑΞ.Ι.Α, και συμπαρατάσσεται στις χήρες γυναίκες κάτω των 55 ετών που θίγονται ανάλγητα και άδικα από την εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν. 4387/2016 (Νόμος Γ. Κατρούγκαλου).
  2. Στηλιτεύει ρητά και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ως άνω διάταξη ως κατάφωρα άδικη, παράνομη και αντισυνταγματική, που πλήττει βάναυσα την ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια και καταδικάζει σε αφανισμό τις χήρες γυναίκες κάτω των 55 ετών, ενώ αυτές έχουν ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα από το αδυσώπητο κτύπημα του θανάτου.
  3. Εγκρίνει το αίτημα του συλλόγου θανόντων συζύγων ΑΞ.Ι.Α., περί άρσης του ηλικιακού κριτηρίου χορήγησης σύνταξης χηρείας μετά από σχετική τροποποίηση τροπολογία του άρθρου 12 του Ν. 4387/2016.
  4. Καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να λάβουν άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία και να αποκαταστήσουν την αδικία που έχουν υποστεί οι χήρες γυναίκες κάτω των 55 ετών.»

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:
  • Στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
  • Στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης
  • Στον Υπουργό Οικονομικών
  • Στο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  • Στον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων
  • Στον τοπικό τύπο
  • Στο διαδίκτυο



Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Κουκουβίνος Δημήτριος