Υπεγράφη, σήμερα, η Υπουργική Απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να στηριχθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας: * Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2/4/18

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Μέσα στο 2018 παραδίδουμε στους πολίτες το Τζάνε – Καλαμάκι»

 Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Μέσα στο 2018 παραδίδουμε στους πολίτες το Τζάνε – Καλαμάκι»


Τη συμπληρωματική σύμβαση του έργου «Επαρχιακή Οδός Ριζόμυλος – Κορώνη, τμήμα γέφυρα «Τζάνε» - έξοδος Καλαμακίου, β΄ φάση» προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με την ανάδοχο εταιρεία, παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου.
Το έργο αφορά την παραλλαγή του άξονα της αρτηρίας στο συγκεκριμένο τμήμα του έργου, στο οποίο έπρεπε να γίνει ανασκαφική έρευνα, από την οποία προέκυψαν νέα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που δεν ήταν γνωστά. Με έγγραφο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ζητήθηκε η υπογειοποίηση της αρτηρίας στον αρχαιολογικό χώρο Πεταλιδίου με την κατασκευή τεχνικού έργου με εκσκαφή και επανεπίχωση (cut and cover), το οποίο με συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις αρμόδιες Αρχαιολογικές Αρχές, συμφωνήθηκε και εγκρίθηκε.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επέδειξε για ένα ακόμα κρίσιμο έργο υποδομής της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας, τόσο τα άμεσα αντανακλαστικά της στην αναγκαία προσαρμογή στα νέα δεδομένα, όσο και τη μέριμνά της να αποδώσει στους πολίτες έργα ολοκληρωμένα και λειτουργικά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι μέχρι το τέλος του 2018 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.