Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28/3/18

Η ΚΕΔΕ συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Η ΚΕΔΕ συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συμπαρίσταται η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Αύριο οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα  έχουν εξαγγείλει πανελλαδική απεργία, διεκδικώντας  οριστική  λύση που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του προγράμματος και θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό. Το θέμα απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, όπου ο πρόεδρος Γιώργος Πατούλης  πρότεινε να προχωρήσουν αύριο οι Δήμοι σε « στάσεις εργασίας» ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα  των εργαζομένων.
Επίσης επαναδιατύπωσε την πάγια θέση της ΚΕΔΕ για μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος,  συνέχιση παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και οριστική τακτοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού μέσα από κοινά συμφωνημένο θεσμικό πλαίσιο.
 Ο δήμαρχος Νεάπολης Σίμος Δανιηλίδης ζήτησε να εφαρμοσθεί ο σχετικός νόμος που είχε ψηφιστεί  τον Αύγουστο του 2014 από την προηγούμενη κυβέρνηση και ο οποίος έδινε, όπως είπε , οριστική λύση  στην τακτοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού αλλά και στη χρηματοδότησης του προγράμματος .