Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15/3/18

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 5η διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo Greece 2018.

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 5η διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo Greece 2018.


Στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη, Food Expo 2018 έδωσε το «παρών» η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έλαβε χώρα από 10 έως 12 Μαρτίου 2018 στο φιλόξενο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.
H Food Expo 2018 προσέφερε την ευκαιρία στις μεγαλύτερες και σημαντικότερες παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες Τροφίμων και Ποτών εταιρείες του κλάδου που συμμετείχαν ως εκθέτες, να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε 70.000 Έλληνες και ξένους αγοραστές από 67 χώρες και να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων.
Στο περίπτερο της «Μυθικής Πελοποννήσου» το οποίο έγινε πόλος έλξης  και αποδέκτης μεγάλου αριθμού επισκεπτών, φιλοξενήθηκαν περισσότερες από 40 μικρομεσαίες επιχειρήσεις τυποποιημένων τροφίμων και ποτών χαρακτηρίζοντας την συμμετοχή της Πελοποννήσου ως μια από τις πιο δυναμικές ολόκληρης της έκθεσης. Οι παραγωγοί  πρόβαλαν τα ποιοτικά πελοποννησιακά προϊόντα ενώ έκαναν αρκετές b2b επιχειρηματικές συναντήσεις  με εταιρείες και έμπορους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου παρουσία εκπροσώπων κομμάτων,  περιφερειών, δήμων, φορέων κ.α. Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, κ. Περικλής Μαντάς και ο κ. Αθανάσιος Γκίκας.
Την Κυριακή 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εξειδικευμένη εκδήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου παρουσιάστηκαν μοναδικές παραδοσιακές συνταγές με έμφαση στο Πελοποννησιακό πρωινό. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο γαστρονομικών εκδηλώσεων της Food Expo, παρουσία πλήθος κόσμου, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου , αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης, επεσήμανε την δυναμική παρουσία των επιχειρήσεων και των παραγωγών της Πελοποννήσου τονίζοντας την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την προώθηση των προϊόντων τους ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «με την εξωστρέφειά μας, την πολιτική μας και τις τολμηρές μας πρωτοβουλίες καταφέραμε να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου».
Στην εκδήλωση για το πελοποννησιακό πρωινό συμμετείχαν τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος οι Σεφ Μιχάλης Αγγελόπουλος, Κωνσταντίνος Ξιάρχος και ο γνωστός τροφογράφος «Γαστροναύτης» Πάνος Παπανικολόπουλος. Εντυπωσίασαν ιδιαιτέρως οι ίδιοι οι παραγωγοί οι οποίοι παρουσίασαν οικογενειακές επιχειρήσεις, τα προϊόντα τους και περιέγραψαν τους αυθεντικούς τρόπους παραγωγής που εφαρμόζουν.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τα Πελοποννησιακά προϊόντα μέσα από στοχευμένες δράσεις εξωστρέφειας και την συμμετοχή της στα σημαντικότερα γεγονότα για τα τρόφιμα και ποτά όπως την Anuga Κολωνίας, τη Sial Παρίσι, τη Fruit Logistica στο Βερολίνο, τη Freskon και τη συνδιοργάνωση σημαντικών γεγονότων όπως η έκθεση Peloponnisos Expo. Επόμενος σταθμός για τα Πελοποννησιακά προϊόντα η διεθνής έκθεση για το κρασί Prowein στο Ντύσελντορφ όπου θα συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου.