Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29/1/18

Το 6ο Δημοτικό Μενεμένης εγκαινίασαν σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώσταs, και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου,

Το 6ο Δημοτικό Μενεμένης εγκαινίασαν σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώσταs, και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βούλα Πατουλίδου, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Μενεμένης κ. Ακτσελής Γιώργος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γεωργίου Χρήστος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παύλος Ματζιάρης οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παιδείας κ. Κοσμάς Γυμνόπουλος και ο κ. Ηλίας Γρούγιος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Μανωλόπουλος Βασίλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ναλπαντίδου Αφροδίτη, κ. Μεζίκης Βασίλειος, κ. Καζαντζίδης Γεώργιος, κ. Αθανασιάδης Ιωάννης, κ. Λαϊνάκου Αφροδίτη, κ. Ιωάννης Γεννηματάς, κ. Ιωάννης Βενετικίδης, φορείς του Δήμου μας καθώς και εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, γονείς και μαθητές του σχολείου.
Το συγκεκριμένο έργο λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα της περιοχής καθώς η περιοχή μεταξύ των γραμμών του ΟΣΕ και της οδού Μοναστηρίου αποκτά Δημοτικό σχολείο, μια περιοχή αναπτυσσόμενη οικιστικά ταχύτατα τα τελευταία χρόνια. Το 6ο Δημοτικό σχολείο Μενεμένης στεγάζονταν σε ιδιωτικό ενοικιασμένο κτίριο σε περιοχή μεταξύ των σιδηροδρομικών γραμμών και της οδού Βενιζέλου. Σαν αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός μαθητών να περνούν τις γραμμές του ΟΣΕ ή να χρειάζεται να χρησιμοποιούν λεωφορείο.
Από τις Κτιριακές Υποδομές αναγέρθηκε το «6ο Ολοήμερο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης», επί της οδού Μουτάφη και Σιχλετίδη, με προυπολογισμό κατασκευής στα 4.560.000,00 € .
Το Δημοτικό χωροθετήθηκε στον άξονα Βορρά- Νότου με απόκλιση. Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι προσανατολισμένες κυρίως νοτιανατολικά με αποτέλεσμα την καλύτερη εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας κατά τους χειμερινούς μήνες και σκίαση στην διάρκεια του καλοκαιριού.
Το 6ο Ολοήμερο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο περιλαμβάνει: στον υπόγειο χώρο λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα και χώρους αποθήκης.
Στον ισόγειο όροφο διαθέτει είσοδο με υπόστεγο γυμναστικής τρεις αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο Διευθυντή, γραφείο Δασκάλων, γραφείο γραμματείας αρχείου, χώρους υγιεινής (μαθητών -ΑΜΕΑ-δασκάλων), αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 180 ατόμων με σκηνή και απαραίτητους βοηθητικούς χώρους, αίθουσα βιβλιοθήκης με βιβλιοστάσια και χώρο διαβάσματος, αίθουσα ολοήμερου σχολείου με τραπεζαρία, κουζίνα και βοηθητικούς χώρους, χώρο εσωτερικής αύλησης, χώρο κυλικείου, αποθήκη σχολικών βιβλίων, χώρο φύλακα, αποθήκη οργάνων γυμναστικής και Λεβητοστάσιο.
Στον 1ο όροφο περιλαμβάνει: τρεις αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο Συλλόγου Γονέων, εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, εργαστήριο Ξένων γλωσσών, εργαστήριο Αισθητικής Αγωγής, εργαστήριο Πληροφορικής, χώροι υγιεινής μαθητών και αίθριο.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κτίριο έχει σχεδιαστεί ώστε να φέρει φυτεμένο δώμα στο ύψος του ορόφου το οποίο καταλαμβάνει μέρος από την κάλυψη του ισογείου και φυτεμένο δώμα πάνω από ένα τμήμα του ορόφου. Η υπόλοιπη οροφή φέρει ανεστραμμένη θερμομόνωση με τελική επιφάνεια θερμομονωτικού υλικού σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ. Τέλος ο αερισμός του κτιρίου επιτυγχάνεται με αρχιτεκτονικές καμινάδες αερισμού ενώ μέρος του φωτισμού επιτυγχάνεται από ηλιακούς φωτοσωλήνες.