Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19/6/17

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στη Ρόδο μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στη Ρόδο μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου σε συνάντηση εργασίας για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο


Με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο και την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και προώθηση-προβολή του Νοτίου Αιγαίου διεθνώς, η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά πραγματοποίησε στη Ρόδο ευρεία  συνάντηση  εργασίας με τον  Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και το σύνολο των  εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών τάξεων και των επαγγελματιών και εργαζομένων στον τουρισμό.
Η συνάντηση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας στις 17 Ιουνίου και ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική. Τέθηκαν οι προτεραιότητες και παρουσιάστηκαν οι προτάσεις ανά φορέα.
Η Υπουργός αναφέρθηκε στην στενή και εξαιρετική  συνεργασία  με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που απέφερε  σημαντικά αποτελέσματα την τελευταία διετία  και συνεχίζεται  δυναμικά το 2017. Εξήρε  το τουριστικό προϊόν  των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, και την σημαντική συμβολή του Νοτίου Αιγαίου στην ανάπτυξη του τουρισμού. 
Παρουσίασε στους φορείς τους στρατηγικούς άξονες της  εθνικής τουριστικής πολιτικής που υλοποιείται με επιτυχία σε ορίζοντα τετραετίας. Τόνισε  ότι το Υπουργείο Τουρισμού έχει ισχυρή βούληση και συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο για τουρισμό όλο το χρόνο με όρους βιωσιμότητας, που συνεπάγεται σημαντικά  οφέλη στην τουριστική οικονομία, την απασχόληση και στα έσοδα στις τοπικές κοινωνίες.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ειδικότερα:
η περαιτέρω επέκταση  της τουριστικής περιόδου το 2018, σε συνέχεια  της επιμήκυνσης  που επιτεύχθηκε στοχευμένα  τη διετία 2016-2017
η συνεργασία στην ανάπτυξη και προώθηση θεματικών τουριστικών προϊόντων και στην προβολή των μοναδικών ταξιδιωτικών εμπειριών για την προσέλκυση επισκεπτών όλο το χρόνο
η οργανωμένη και  δυναμική προώθηση- προβολή στις παραδοσιακές και νέες αγορές-στόχους  του εξωτερικού 
η ενίσχυση της συνδεσιμότητας και της απευθείας αεροπορικής πρόσβασης
 η έμφαση στο θαλάσσιο τουρισμό και οι  προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας και αναβάθμισης των υποδομών των λιμανιών και των τουριστικών λιμένων 
ο συντονισμός για την έγκαιρη προετοιμασία στην επίτευξη των στόχων για το 2018
Η ενδυνάμωση του ρόλου και έργου της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ Ρόδου, ΙΕΚ Τουρισμού Ρόδου)

 Οι φορείς έθεσαν επιπλέον στην κα Κουντουρά  θέματα που δεν άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά σχετίζονται  με την βέλτιστη λειτουργία της τουριστικής αγοράς και των επαγγελματιών και αφορούν μεταξύ άλλων στις μεταφορές, τις υποδομές, τη δημόσια περιουσία, και σε οικονομικά και εργασιακά ζητήματα.

Στις εργασίες συμμετείχαν και κατέθεσαν τις προτάσεις τους ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού- Πολιτισμού  κα Μαριέτα Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Πρόεδρος ΣΕΤΚΕ και αντιπρόεδρος ΣΕΤΕ κ. Παναγιώτης Τοκούζης, ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών ΣΕΤΕ κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νίκος Μπόνης, ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος, ο  Πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων κ. Κώστας Κατσίβας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων  κ. Γιάννης Κλούβας, ο  Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Δωδεκανήσου κ. Νίκος Τσούλος, ο Πρόεδρος Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων κ. Γιάννης Μανιάς και  ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας, ενώ συμμετείχε και  κ. Αγαπητός Ξάνθης Προϊστάμενος ΕΟΤ Δωδεκανήσου. Επίσης παρέστη ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Γάκης. 

Σε συνέντευξη τύπου που ακολούθησε η  κα Κουντουρά και ο κ. Χατζημάρκος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της συνάντησης, ως  ιδιαίτερα παραγωγική που αποτελεί μήνυμα συνεργασίας και βάση  για την συνένωση των δυνάμεων και όλων των φορέων στον κοινό στόχο για τουρισμό όλο το χρόνο.
Η κα Κουντουρά συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο  κ. Φώτη Χατζηδιάκο. Συζητήθηκε η αναπτυξιακή τουριστική πολιτική για τη Ρόδο με έμφαση στο θεματικό τουρισμό και τις τουριστικές επενδύσεις, καθώς και τα   σχεδιαζόμενα έργα στο θαλάσσιο τουρισμό, την αξιοποίηση των μαρινών, και την  ανάδειξη των σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος.

Επισκέφθηκε το Επισκοπείο και συναντήθηκε με τον  Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, με τον οποίο συζήτησε για το θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό, στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας  του Υπουργείου  και των Ιερών Μητροπόλεων Δωδεκανήσου, μέσω της Κοινής Επιτροπής Προσκυνηματικού Τουρισμού που συνεδριάζει τακτικά.  

Η Υπουργός ολοκλήρωσε το ταξίδι της, με διαδοχικές συναντήσεις της  με τον Διευθυντή της ΑΣΤΕ Ρόδου κ. Κυριάκο Πετάκο, τους εκπροσώπους  του Συλλόγου Εκπαιδευτικού  Προσωπικού ΑΣΤΕ κ. Εμμανουήλ Κασέρη και Νικόλαο Θεοχάρη, και   τον Διευθυντή του ΙΕΚ Ρόδου κ. Παναγιώτη Κουντούρη  για θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολών,  στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης συνολικής αναβάθμισης της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης.