Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11/4/17

Αλ.Τσίπρας: Η ενέργεια και το νερό θα μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο

Αλ.Τσίπρας: Η ενέργεια και το νερό θα μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο 

«Το νερό και η ενέργεια θα μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο. Αυτό είναι εγγυημένο, όσο είμαστε εμείς εδώ», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά το τέλος της σύσκεψης που είχε σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο της Πάτρας με τους πέντε δημάρχους της Αχαΐας και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Αναφερόμενος στην παράδοση του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Κορίνθου, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την Αχαΐα και για την Πάτρα, διότι ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή ξεκόλλησε, προχώρησε πολύ γρήγορα και ολοκληρώνεται», προσθέτοντας ότι «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι' αυτό και περήφανοι που το καταφέραμε».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «η έγνοια μας για την Πάτρα και την Αχαΐα είναι διαρκής παρά τις μεγάλες δυσκολίες όλων αυτών των χρόνων» και σημείωσε: «Δεν είναι μόνο ότι φέραμε σήμερα την Πάτρα πιο κοντά στην Αθήνα με την ολοκλήρωση των έργων, είναι ότι έχουμε προχωρήσει στην υπόσχεσή μας για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στους πολίτες της Πάτρας». Μάλιστα, σε αυτό το σημείο, ο πρωθυπουργός είπε ότι «ο δήμος έχει μεγαλόπνοα σχέδια για το παραλιακό μέτωπο και εμείς θα τον βοηθήσουμε, ώστε να υπάρξει η ανάπλαση του χώρου».
 
Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα έργα για το τρένο, λέγοντας ότι «σχεδιάζουμε την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και τη διασύνδεση με γρήγορο τρένο στη διαδρομή Αθήνα-Πάτρα, αλλά και την υπογειοποίηση του δικτύου σε ένα μεγάλο κομμάτι που περνάει από το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας».
Ακόμη, ο πρωθυπουργός είπε ότι «σχεδιάζουμε παρεμβάσεις, όπως το τραμ και η απόδοση χωρών στη δημοτική αρχή για να προσφερθούν στους πολίτες». Επιπλέον, τόνισε ότι «έχουμε σχέδια σε σχέση με το φράγμα Πείρου-Παραπείρου και την υδροδότηση πολλών περιοχών», προσθέτοντας ότι «η έγνοια μας είναι να βρει ο πατραϊκός λαός μία ανταπόδοση σε όσες θυσίες έχει κάνει και σε όσα δικαιούται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά δεν προχωρούσαν, είτε επειδή δεν υπήρχε πολιτική βούληση είτε επειδή υπήρχαν αντικρουόμενα συμφέροντα».