Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14/3/17

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα δωρεάν μαθήματα Ελεύθερου Λογισμικού

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα δωρεάν μαθήματα Ελεύθερου Λογισμικού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δωρεάν μαθήματα πληροφορικής που διοργάνωσε ο GreekLUG στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Δημοτικού Κέντρου Ελεύθερου Λογισμικού και της προώθησης του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) στην εκπαίδευση.
Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν από το Νοέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο, διήρκεσαν συνολικά 22 διδακτικές ώρες και είχαν ως αντικείμενο την εκμάθηση βασικών λειτουργιών Η/Υ με εργαλεία ΕΛ/ΛΑΚ. Στο τέλος των μαθημάτων χορηγήθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όσους ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη συμμετοχή τους.
Να σημειωθεί ότι ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη συνεργάζεται από το 2011 με την «Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ», που είναι μία μη-κερδοσκοπική, μη-κυβερνητική οργάνωση, που έχει ως κύριο σκοπό την προώθηση του ΕΛ/ΛΑΚ (Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα). Ο βασικός της στόχος είναι η διάδοση της γνώσης σχετικά με την ελευθερία του λογισμικού και την επιλογή που ο καθένας από εμάς δικαιούται και πρέπει να έχει, όταν χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή, αλλά και τις νέες τεχνολογίες.