Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8/3/17

Νίκος Νικολόπουλος «Κύριε Υπουργεί πάρτε θέση - Πόσες οι θητείες των Περιφερειαρχών;»

Νίκος Νικολόπουλος «Κύριε Υπουργεί πάρτε θέση - Πόσες οι θητείες των Περιφερειαρχών;»


Με αφορμή τις αλλαγές στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έφερε στην δημοσιότητα ο αρμόδιος Υπουργός και που άμεσα θα φέρει στην Βουλή, οι οποίες μεταξύ άλλων θεσπίζουν την απλή αναλογική και την μείωση της θητείας Δημάρχων και Περιφερειαρχών, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στον Π. Σκουρλέτη για τις θητείες των Περιφερειαρχών.


Ο Νίκος Νικολόπουλος με σαφή πρόθεση να διακριβώσει αν η Κυβέρνηση σκέπτεται τη θέσπιση περιορισμών για τις θητείες των κρατικών αξιωματούχων, στην ερώτηση του προς τον Υουργό Εσωτερικών μεταξύ άλλων τονίζει:
«Παρατηρείται ασάφεια με το ανώτατο όριο θητειών των περιφερειαρχών» και καλεί τον Υπουργό ν’ απαντήσει με σαφήνεια αν υπάρχει τέτοιο όριο και ποιο είναι αυτό».
Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής αν μεν δεν υφίσταται όριο, ζητάει να γνωρίζει την σαφή πρόθεση του Υπουργού.
  • Αν σκοπεύει να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση και πότε;
  • Αν υπάρξει περιορισμός θητειών από ποια εκλογική διαδικασία και μετά θα ισχύει;
Ένα τελευταίο ερώτημα του Νίκου Νικολόπουλου, είναι το ακόλουθο:
«Έχει δεχθεί πιέσεις ο Υπουργός για θέσπιση ή μη ανωτάτου ορίου θητειών για Περιφερειάρχες και Δημάρχους από άμεσα ενδιαφερόμενους; Και αν ναι, μπορεί να τους κατονομάσει;»