Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15/2/17

Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα

Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα

Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται το Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία για τρίτη χρονιά στο Πανόραμα. Δεκαεννιά χορωδιακά σχήματα από τη Θεσσαλονίκη, τη βόρεια, κεντρική αλλά και νησιωτική Ελλάδα, συμμετείχαν στο τριήμερο Φεστιβάλ Χορωδιών του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη που έγινε την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή με μεγάλη επιτυχία στο φιλόξενο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής».
Όπως σημείωσε στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, πρόκειται για ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε με την πρόσκληση χορωδιών από κοντινές στον δήμο μας περιοχές και τώρα μετεξελίσσεται σε κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό πανελλαδικού χαρακτήρα. «Είναι σημαντικό τη σημερινή εποχή να διατηρούμε ζωντανή την παράδοση, αλλά και να δίνουμε ευκαιρίες στους νέους να τη γνωρίσουν καλύτερα. Εμείς ως δήμος στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες, δημιουργώντας σύγχρονες υποδομές πολιτισμού και βοηθώντας στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης, ενώ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Σωκράτης Δωρής αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες σημείωσε ότι στόχος του δήμου είναι να παράξει πολιτισμό, στηρίζοντας τέτοιου είδους φεστιβάλ.
Στη συνέχεια δράση ανέλαβαν οι 19 χορωδίες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ και ερμήνευσαν διαφορετικά μουσικά κομμάτια δικής τους επιλογής από το έντεχνο, λαϊκό και δημοτικό ρεπερτόριο. Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ τραγούδησαν οι παιδικές χορωδίες, τη δεύτερη οι χορωδίες που ήρθαν από την περιφέρεια και την τρίτη οι τοπικές χορωδίες από τη Θεσσαλονίκη.
Να σημειωθεί ότι στους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις, καθώς και η έκδοση του πρώτου ιστορικού λευκώματος που εξέδωσε πρόσφατα ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.