Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23/9/16

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των 2ου & 8ου Νηπιαγωγείων Αμπελοκήπων

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των 2ου & 8ου Νηπιαγωγείων Αμπελοκήπων παρουσία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα,
των Αντιδημάρχων Παιδείας κ. Βασίλειου Μεζίκη και Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Βασίλειου Μανωλόπουλου, των Δημοτικών Συμβούλων κ. Α. Ναλπαντίδου, κ. Κ. Αβραμίδη, κ. Κ. Κωνσταντίνου, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Χρ.Γεωργίου, του πρώην Υπουργού κ. Γ. Ορφανού και του πρώην Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στρ. Σιμόπουλου, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.
Σήμερα ήταν μια μεγάλη μέρα για την παιδεία και την εκπαίδευση στο Δήμο μας καθώς τα δύο Νηπιαγωγεία θα καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής για σχολική στέγη.
Το 8ο και το 2ο Νηπιαγωγεία Αμπελοκήπων είναι δύο Νηπιαγωγεία που κατασκευάστηκαν σε οικόπεδο εμβαδού 1.461,17 τετραγωνικών μέτρων. Ο συνολικός προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανήλθε στα 1.700.000,00 ευρώ ενώ για την αγορά του οικοπέδου δόθηκαν 1.447.662,34 ευρώ. Τα δύο αυτά διδακτήρια κατασκευάσθηκαν από τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (πρώην ΟΣΚ).
Το 8ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων αποτελεί ένα μονώροφο ολοήμερο διθέσιο Νηπιαγωγείο με συνολικό εμβαδόν δόμησης 375 τετραγ. μέτρων που καλύπτει όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις σύμφωνα με τους ισχύοντες ελληνικούς κανονισμούς. Οι χώροι που περιλαμβάνει είναι : 2 αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα ύπνου, ένας πολυδύναμος χώρος για εκδηλώσεις μαζί με την είσοδο, ένας χώρο τραπεζαρίας, γραφείο Νηπιαγωγών, κουζίνα, W.C. νηπίων, WC για άτομα με ειδικές ανάγκες, μια μικρή αποθήκη και το λεβητοστάσιο.
Στον ίδιο οικόπεδο αλλά σε διαφορετικό κτίριο στεγάζεται το 2Ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων με συνολικό εμβαδόν κάτοψης 182 τετραγωνικών μέτρων που αποτελείται από χώρο εισόδου, 2 αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο Νηπιαγωγών, κουζίνα, WC νηπίων και WC ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η ποιότητα και η μέθοδος κατασκευής είναι ισοδύναμη με αυτή του 8ου Νηπιαγωγείου και στη χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση συντελούν τα προαναφερθέντα μηχανολογικά συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας δικτύων θέρμανσης, ψύξης και αερισμού.
Και τα δύο κτίρια θερμαίνονται κατά τους χειμερινούς μήνες με λέβητες φυσικού αερίου κατάλληλης ισχύος ενώ το καλοκαίρι εκτός από το αυτόματο σύστημα αερισμού με ανιχνευτές ατμοσφαιρικών συνθηκών την ψύξη ενισχύουν αυτόνομες μονάδες κλιματισμού στις αίθουσες διδασκαλίας και στον πολυδύναμο χώρο.
Οι αύλειοι χώροι των Νηπιαγωγείων επικοινωνούν με σκάλα αλλά και κεκλιμένο επίπεδο για την εύκολη καθημερινή επικοινωνία και τη χρήση του συνολικού διαθέσιμου χώρου για παιχνίδι και ψυχαγωγία και από τα δύο Νηπιαγωγεία. Τα δύο Νηπιαγωγεία κατασκευάστηκαν με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και εγγυώνται την ασφαλή και λειτουργική τους απόδοση σε συνθήκες εξοικονόμησης ενέργειας φιλικές και κατάλληλες για την διδασκαλία και ψυχαγωγία των νηπίων.