Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14/10/15

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Σύσκεψη για τις Εργατικές Κατοικίες στις Κουλίνες ΚέρκυραςΣύσκεψη για τις Εργατικές Κατοικίες στις Κουλίνες



Σύσκεψη για τις Εργατικές Κατοικίες στις Κουλίνες Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κων/νος Νικολούζος, η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Κέρκυρας Αθανάσιος Μακρής και το μέλος του ΔΣ Γιάννης Μεταλληνός, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας Γιάννης Χαλικιόπουλος, ο εκπρόσωπος των οικιστών Τάσος Κολλάγης και υπηρεσιακοί παράγοντες των
Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας.



Σκοπός της σύσκεψης ήταν η διερεύνηση και ο εντοπισμός των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών «Kουλίνες IV» προκειμένου να εξεταστεί η δρομολόγηση ενεργειών. Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος εξήγησε ότι η Περιφέρεια έχει συντονιστικό ρόλο και η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για να κατατεθούν όλες οι απόψεις αλλά και τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς.

Στη σύσκεψη αναφέρθηκαν σκέψεις για την υφιστάμενη κατάσταση από όλους τους συμμετέχοντες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από όταν παρουσιάστηκαν τα προβλήματα έως σήμερα (υπενθυμίζεται ότι οι Εργατικές Κατοικίες ολοκληρώθηκαν τη δεκαετία του ’90 και οι επισκευαστικές εργασίες έγιναν το 2002-2003). Ως εκ τούτου, όλοι οι παραβρισκόμενοι κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν και τις κινήσεις συντονισμού.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος πρότεινε να απευθυνθούν σε ανεξάρτητο φορέα, η άποψή του οποίου δεν θα επιδέχεται αμφισβήτησης, για τη διατύπωση τεκμηριωμένης άποψης για την υφιστάμενη κατάσταση και της υπόδειξης τι πρέπει να γίνει. Τόνισε δε, ότι οι κινήσεις που έχουν γίνει έως τώρα είναι διάσπαρτες και για το λόγο αυτό δεν υπήρξε ευόδωση των αιτημάτων των οικιστών.



Ο κ. Γαλιατσάτος ζήτησε από τους παρευρισκόμενους εκπρόσωπους του ΤΕΕ Κέρκυρας να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, αναλαμβάνοντας την καταγραφή της εκτίμησης της υφιστάμενης κατάστασης και της προοπτικής του οικισμού καθώς και νομικών ζητημάτων που τυχόν προκύψουν, με την οικονομική στήριξη στο μέτρο του δυνατού από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κέρκυρας. «Εμπιστευόμαστε το ΤΕΕ και θα ήταν μια καλή εξέλιξη αν αναλάμβανε αυτό το ρόλο» είπε ο κ. Γαλιατσάτος χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κων/νος Νικολούζος συμφώνησε με τον Περιφερειάρχη, ζητώντας και εκείνος τη συνδρομή του ΤΕΕ, καταθέτοντας ως εναλλακτική λύση να κατατεθεί αίτημα έλευσης ειδικών εμπειρογνωμόνων από το αρμόδιο Υπουργείο.

Οι κ.κ. Μακρής και Μεταλληνός δήλωσαν ότι καταρχήν δεν βλέπουν αρνητικά την πρόταση των τοπικών αρχών, αλλά υπάρχουν δυσκολίες που πρέπει να διερευνηθούν και δεσμεύτηκαν να απαντήσουν, αφού αποφασίσει σχετικά η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Κέρκυρας.