Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12/5/14

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ






Σε μια δυναμική συγκέντρωση ετεροδημοτών μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεσσήνης και επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ» Δημήτρης Σαμπαζιώτης,  το μεσημέρι της Κυριακής 11 Μαΐου 2014, στο ξενοδοχείο PARK στην Αθήνα. 




Στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεσσήνης ανέλυσε όλες τις πλευρές του προγράμματος του συνδυασμού, και παρουσίασε μια προς μία τις δεσμεύσεις του με στόχο να επανέλθει ο Δήμος ξανά στους Δημότες, να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, διαφάνειας, δικαιοσύνης, και ισονομίας.



Τέλος, ευχαρίστησε τους ετεροδημότες, για την μαζική συμμετοχή τους στην εκδήλωση  και ζήτησε τη συνδρομή όλων στη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την ανατροπή και την ανόρθωση της ιδιαίτερης πατρίδας μας, τους κάλεσε  δε να συμμετέχουν ενεργά  στον αγώνα για την αλλαγή  δίνοντας μία ακόμη μάχη, αυτή τη φορά στις κάλπες την προσεχή Κυριακή.



Οι ετεροδημότες υποδέχτηκαν τον Δημήτρη Σαμπαζιώτη με θέρμη δείχνοντας τον δρόμο προς το Μέλλον και στέλνοντας κι αυτοί από τη πλευρά τους το ξεκάθαρο μήνυμα της μεγάλης Νίκης!



Ακολουθούν οι δεσμεύσεις του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ» όπως αναπτύχθηκαν από τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Σαμπαζιώτη.





1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκδοση Κάρτας Κοινωνικής Συμπαράστασης με δικαιούχους κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με την οποία θα παρέχονται στους κατόχους της προνομιακές τιμές και εκπτώσεις σε συνεργασία με την Τοπική Αγορά του Δήμου.



2. ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Δημιουργία Δημοτικού Γραφείου Προώθησης στην Απασχόληση στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας των δημοτών μας και την σύζευξη των θέσεων προσφοράς και ζήτησης εργασίας.



3. ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

Σταδιακή μετατροπή των εγκαταστάσεων των δημοσίων χώρων, των χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας ώστε να διευκολύνονται τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ράμπες, πεζοδρόμια, ασανσέρ κ.λ.π.).



4. ΓΥΝΑΙΚΑ

Λειτουργία γραφείου Γυναικείων θεμάτων για την ενημέρωση και στήριξη νεαρών κοριτσιών και γυναικών.



5. ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

Αναβάθμιση του θεσμού των ΚΑΠΗ με δράσεις τόσο ψυχαγωγικού χαρακτήρα όσο και επιμορφωτικού ή απασχόλησης.



6. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προστασία και ανάδειξη της περιοχής του Πολυλίμνιου σε Τουριστικό προορισμό.

Διεκδίκηση του περιαστικού δάσους της Μπούκας, διαμόρφωση του σε δάσος αναψυχής και προστασία του με την προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού.

Προστασία και ανάδειξη της περιοχής του ποταμού Κάκαβου.



7. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Πειραματική εφαρμογή της αυτόματης αποκομιδής σε περιοχές του Δήμου με σκοπό την μεσοπρόθεσμη κατάργηση των κάδων απορριμμάτων.



8. ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Αντικατάσταση των λαμπτήρων με αντίστοιχους νέας τεχνολογίας έτσι ώστε ο Δήμος να αποκτήσει σημαντικά οικονομικά οφέλη που θα οδηγήσουν στην μείωση των δημοτικών τελών.



9. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος των ΡΟΜΑ. Οι νόμοι πρέπει να λειτουργήσουν και η πολιτεία οφείλει με συγκεκριμένες δράσεις να επαναφέρει το χαμένο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.



10. ΥΓΕΙΑ

Λειτουργία κινητής μονάδας, πλήρως εξοπλισμένης, άμεσης ιατρικής βοήθειας, ειδικά για τους απομακρυσμένους οικισμούς του Δήμου.



11. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική προβολή του Δήμου, πανελλαδικά και παγκόσμια, με τη δημιουργία του ετήσιου φεστιβάλ Δήμου Μεσσήνης που θα αξιοποιεί όλο το πολιτιστικό δυναμικό του Δήμου.

Η «Αρχαία Μεσσήνη» θα γίνει η ταυτότητα που θα συνοδεύει όλες τις δραστηριότητες του Δήμου μας.



12. ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχεδιασμός και Διεκδίκηση προγράμματος για την κατασκευή σχολικών κτιρίων, νηπιαγωγείων, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.



13. ΝΕΟΛΑΙΑ

Δημιουργία Δημοτικού Γραφείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας το οποίο θα αποτελέσει μια δομή παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και υποστήριξης για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Θα αποσκοπεί αφενός μεν στην καλλιέργεια του επιχειρηματικού πνεύματος αφετέρου δε στην ενθάρρυνση, στην υποστήριξη και στην καθοδήγηση των νέων του Δήμου μας να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά.

14. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργία πίστας οργανωμένων extreme sports με μηχανοκίνητα μέσα στο χώρο του αεροδρομίου Τριόδου.



15. ΥΔΡΕΥΣΗ

Πλήρης αποτύπωση της ποιότητας και της ποσότητας των υπογείων υδάτων του Δήμου με στόχο την αξιοποίηση τους για την παροχή και αυτάρκεια σε νερό στους Δημότες μας ακόμα και στις αρνητικές αιχμές.



16. ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

Ολοκλήρωση της Πολεοδόμησης της παράκτιας ζώνης με στόχο την αναβάθμιση και ανάπτυξη της περιοχής.



17. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης και συνεχής παρακολούθηση του κυκλοφοριακού συστήματος της πόλης έτσι ώστε, στις τυχόν κυκλοφοριακές παρενέργειες να υπάρχουν άμεσες παρεμβάσεις.



18. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δημοτικού Γραφείου Τουρισμού με στόχο την αξιοποίηση και προβολή των Τουριστικών και Ιστορικών σημείων του Δήμου και την προώθηση όλων των μορφών τουρισμού.

Έργα υποδομής ώστε να βοηθήσουμε τις τουριστικές μας περιοχές να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους.



19. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δημιουργία Δημοτικού Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύσταση Τοπικού Σύμφωνου Ποιότητας με στόχο την διασφάλιση, βελτίωση αλλά και ανάδειξη της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και προώθησης αυτών προς μια ευρύτερη αγορά. Θα συμμετέχουν σε αυτό ο Δήμος, Αγρότες, Συνεταιρισμοί και Ομάδες Παραγωγών, οι Τοπικές Ενώσεις, Επιμελητήρια, Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους εστίασης, τουρισμού και εμπορίου, καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ασχολούνται με παραδοσιακές βιοτεχνικές και μεταποιητικές δραστηριότητες. Στόχος του Τοπικού Συμφώνου είναι η Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προβολής, διαφήμισης, ενίσχυσης και υποστήριξης της περιοχής και των δυνατοτήτων που προσφέρει στον επισκέπτη, με αφορμή το τοπικό προϊόν.



20. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δημιουργία Βιοτεχνικού πάρκου υψηλής τεχνολογίας στη ευρύτερη περιοχή του Δήμου.



21. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Καθιερώνουμε την «Ώρα του πολίτη» στην οποία ο Δήμαρχος θα δέχεται στο δημαρχείο μια φορά την εβδομάδα τους δημότες για ότι θέμα τους απασχολεί. Το γραφείο του Δημάρχου θα είναι πάντα ανοικτό για όλους τους συμπολίτες μας.



22. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

Ουσιαστική αξιοποίηση των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χρηματοδότηση κοινωνικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων του Δήμου. Στόχος μας είναι να ετοιμαστούμε ταχύτατα με ώριμες μελέτες ώστε να αξιοποιήσουμε από τους πρώτους τα κονδύλια του ΣΕΣ (ΕΣΠΑ 2)



23. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας που θα βάλει τέλος στην εγκατάλειψη των Δημοτικών Διαμερισμάτων. Προς αυτή την κατεύθυνση θα επαναθεμελιώσουμε την Σχέση του Δήμου με τα Δημοτικά Διαμερίσματα, μέσω της συγκρότησης Ανοιχτών Τοπικών Συμβούλιων σε κάθε Δημοτική Ενότητα στων οποίων τις συνεδριάσεις θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των τοπικών Συμβουλίων με στόχο την συζήτηση και επίλυση των κοινών προβλημάτων.

Δημιουργία Γραφείου Νομικής Υποστήριξης του Δημότη για θέματα που αφορούν ρυθμίσεις δανείων και αδυναμία πληρωμών ληξιπρόθεσμων χρεών.



24. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δημιουργούμε ένα ηλεκτρονικό σύστημα παροχής υπηρεσιών (e–Government) το οποίο θα καλυτερεύσει θεαματικά τις σχέσεις μεταξύ Δημότη και Δήμου. Δεν είναι δυνατόν, για τουλάχιστον 100 δραστηριότητες, ένας δημότης να υποχρεούται να επισκεφτεί τις υπηρεσίες του Δήμου και να καταταλαιπωρείται ενώ μπορεί εύκολα στην γειτονιά του να εξυπηρετηθεί.