Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13/5/14

Αποσπάσματα από την ομιλία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Νέο Κόσμο

ΕΜΠΑΡΓΚΟ μέχρι τις 21.00

Για τον κ. Καμίνη και το σκάνδαλο ENERGAHELLAS POWER



Τις τελευταίες ημέρες έχει έρθει στο προσκήνιο η υπόθεση των ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας. Οι ιδιωτικές εταιρείες ENERGA και HELLAS POWER καταχράστηκαν 250 εκατομμύρια ευρώ από χρήματα του ελληνικού δημοσίου. Κυρίως χαράτσια. Ανάμεσα σε αυτά είναι και 6 εκατομμύρια δημοτικά τέλη, τα οποία όφειλαν να αποδώσουν στο Δήμο της Αθήνας.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την πολιτική διάσταση του σκανδάλου. Την άθλια λαμογιά που κρύβεται στην υπόθεση των ιδιωτικοποιήσεων. Τα εκατομμύρια δημόσιου χρήματος που κάνουν φτερά, την ώρα που ο κόσμος πεινάει, και χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται. Το αναφέρουμε όμως, γιατί μετά τις εκλογές θα ανοίξει η συζήτηση και για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ρωτήσαμε τον κ. Καμίνη γιατί δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην δίκη των καταχραστών. Ώστε να επιδιώξει την καταδίκη τους για κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Δεν το έκανε ως όφειλε.

Ο κ. Καμίνης μας απάντησε με ένα χαρτί, στο οποίο, μαζί με διάφορους χαρακτηρισμούς που φανερώνουν το άγχος το οποίο τον διακατέχει, αναφέρει τις διάφορες νομικές ενέργειες στις οποίες προέβη ο Δήμος.

Η απάντησή μας είναι η εξής.

Ο κ. Καμίνης χειρίστηκε την υπόθεση αυτή όσο πιο διακριτικά μπορούσε. Έκανε το μέγιστο δυνατό να μην δοθεί δημοσιότητα σε όλη αυτή την ιστορία, πράγμα που είναι και η επιθυμία της  κυβέρνησης.

Θα περίμενε κανείς από το δήμαρχο της πρωτεύουσας να βγει στα κεραμίδια. Να δημοσιοποιήσει το θέμα. Να ασκήσει πολιτική πίεση με κάθε μέσον. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, και να επιδιώξει την καταδίκη των καταχραστών και το ξήλωμα της υπερασπιστικής τους γραμμής.

Θα περίμενε κανείς από το δήμαρχο της πρωτεύουσας να μην είναι τόσο χαλαρός, όταν πρόκειται για 6 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή που πανηγυρίζει για τα 2 εκατομμύρια δωρεά που πήρε από τους Νορβηγούς. Την ίδια στιγμή που ο κοινωνικός προϋπολογισμός του Δήμου είναι τρεις φορές μικρότερος από το ποσόν που φάγανε οι ιδιωτικές εταιρείες.

Τέλος, θα περίμενε κανείς από τον κ. Καμίνη να έχει περισσότερη έγνοια και για τις δικές του εξαγγελίες. Γιατί αυτά τα 6 εκατομμύρια, που υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να εξανεμιστούν, τα έχει συνυπολογίσει στο πλεόνασμα του Δήμου για το οποίο υπερηφανεύεται. Είναι περίπου τα μισά. Και είναι στα χαρτιά, και απολύτως επισφαλή.

Για να υπερασπιστεί πρώτα και κύρια την δική του αξιοπιστία λοιπόν, όφειλε ο κ. Καμίνης να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί η αντιδήμαρχός του η κ. Κοντοσταθάκου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 15-11-2012. Αν δεν έχει τα πρακτικά ο κ. Καμίνης, μπορούμε να του τα στείλουμε.

Αλλά όλα αυτά που έρχονται στην επιφάνεια, δεν δείχνουν ιδιαίτερη φροντίδα για νοικοκύρεμα. Νοικοκύρεμα, κατά τον κ. Καμίνη, είναι μόνο οι απολύσεις 5000 εργαζομένων. Και η τιτλοποίηση των χρεών προς το Δήμο, ώστε να μπουν οι εισπρακτικές εταιρίες στην ζωή των δημοτών.

Για τον ισχυρισμό του κ. Καμίνη ότι τον στηρίζουν τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ

Θα του προτείναμε, όμως, να μην υπονομεύει ο ίδιος την σοβαρότητα του, που τόσο υπερασπίζεται. Διότι ακούσαμε τον ισχυρισμό του, ότι τον υποστηρίζουν τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Και ψάχνουμε από περιέργεια να τα εντοπίσουμε, και δεν τα βρίσκουμε πουθενά.

Αλήθεια, γιατί δεν μας τα παρουσιάζει, γιατί τα κρύβει;

Πιθανότατα γιατί δεν υπάρχουν. Ο κ. Καμίνης νοσταλγεί τις εποχές που τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας λεηλατούσαν κανονικά την Αριστερά. Όμως αυτές οι εποχές έχουν περάσει. Και αν δεν το έχει καταλάβει ακόμα, θα το καταλάβει στις 18 Μαΐου.

Για τον κ. Σπηλιωτόπουλο

Όσο για τον κ. Σπηλιωτόπουλο, έχει επιλέξει μόνος του την περιθωριοποίηση. Η ακροδεξιά του κατρακύλα τον έχει καταστήσει όμηρο της ακροδεξιάς. Και ζητάει την ψήφο των Αθηναίων, προβάλλοντας ως την πιο δυναμική υποψηφιότητα του συνδυασμού του τον κ. Πλεύρη.

Τον αφήνουμε να πορευτεί στο δρόμο του, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της πόλης, μακριά από ένα στοιχειωδώς σοβαρό αυτοδιοικητικό λόγο. Αλλά ακόμα και από τη φιλελεύθερη παράδοση της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα. Γιατί στις περιοδείες συναντάμε και δεξιούς ανθρώπους, που δεν ανέχονται αυτή την εικόνα. Το λαϊκισμό, το παιχνιδάκι με την ξενοφοβία και το απεχθές φλερτ με τους νεοναζί.