Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15/5/14

Λαμπρό παράδειγμα προσφοράς ο σύλλογος «Λάμψη» για παιδιά με καρκίνο


Στο έργο και στον κοινωνικό ρόλο που επιτελούν σύλλογοι, σωματεία και οργανώσεις της Θεσσαλονίκης με καθημερινές σχεδόν δραστηριότητες και εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, αναφέρθηκε η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωφελών Νομικών Προσώπων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Δήμου – υποψήφια με την «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μπουτάρη – Άννα Αγγελίδου Πολυχρονιάδου, τονίζοντας και τα εξής:


«Υπάρχουν γύρω μας λαμπρά παραδείγματα συλλόγων και οργανώσεων με κοινωνική προσφορά και φροντίδα, που όλοι μας οφείλουμε να τα στηρίζουμε, πολύ δε περισσότερο εμείς, που συμμετέχουμε ως εκ του ρόλου μας στα κοινά, είτε μέσα από την Αυτοδιοίκηση, είτε από άλλους θεσμικούς φορείς.  Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η πλούσια δραστηριότητα του συλλόγου «Λάμψη» για τα παιδιά με καρκίνο, που την Κυριακή 11 Μαΐου οργάνωσε στην Μονή Λαζαριστών μια εξαιρετική συναυλία, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν αποκλειστικά για τις ανάγκες του συλλόγου.
Παρακολουθήσαμε τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδας να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους αφιλοκερδώς και να σκορπούν χαρά και ικανοποίηση σε όλους μας, ιδιαίτερα δε στα παιδιά. Αξίζει να αναφέρουμε την ανιδιοτελή συμμετοχή του μαέστρου της ορχήστρας  Βαγγέλη Αραμπατζή, του ενορχηστρωτή Γιώργου Ταπέ και των τραγουδιστριών Εύης Σιαμαντά, Όλγας Νεράντζη και Αθήνάς Πέιου. Είχε προηγηθεί την ίδια μέρα η συμμετοχή της «Λάμψης», με διάθεση όμορφων δώρων για την γιορτή της μητέρας, στην «Γιορτή της Άνοιξης» που διοργάνωσε η Ελληνογαλλική Σχολή «ΚΑΛΑΜΑΡΙ».
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην πρόεδρο του συλλόγου κυρία Ασλανίδου και στα μέλη της διοίκησης, που με συνεχείς δράσεις και πρωτοβουλίες προσφέρουν σπουδαίες υπηρεσίες στα παιδιά και συνδράμουν με τον καλύτερο τρόπο στον αγώνα των οικογενειών τους.
Από τη δική μου πλευρά, που επί 3,5 χρόνια εθήτευσα μέσα από διάφορες θέσεις στον τομέα κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Θεσσαλονίκης, θέλω να τονίσω ότι είμαστε κοντά σε τέτοιες προσπάθειες και πασχίζουμε περαιτέρω για τον συντονισμό των φορέων κοινωνικής προστασίας και φροντίδας, αλλά και για τη δημιουργία νέων δομών.
Ιδιαίτερη σημασία έχει παράλληλα η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η ενδυνάμωση της εθελοντικής προσφοράς με την στήριξη πολιτών, επαγγελματιών και φορέων».