Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1/4/14

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ «ALPHA 989»



Για τις εκλογές:

«Έχουμε τριπλές εκλογές. Η πολιτική που ακολουθήθηκε στη χώρα μας είναι ενιαία όλα αυτά τα χρόνια. Δηλαδή, Ευρωπαϊκή Ένωση – κυβερνήσεις – Περιφέρεια – Τοπική Διοίκηση, και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Για αυτά τα βάσανα, που ζει ο κόσμος σήμερα, κάποιοι είναι υπεύθυνοι. Και αυτοί δεν είναι αφηρημένοι. Είναι οι κυβερνήσεις, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες και του ΠΑΣΟΚ, και της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, με συνεργασία ή όχι, που εφάρμοσαν όλη αυτή την πολιτική της ΕΕ και ανέτρεψαν και κάτι που είχε κατακτήσει ο κόσμος παλιότερα στην τοπική διοίκηση, στους δήμους, δηλαδή να υπάρχει ένας κοινωνικός χαρακτήρας. Όλα αυτά ανατράπηκαν. Έχουμε τη λογική της ανταποδοτικότητας, πληρώνεις για τα πάντα, δεν παρέχεται τίποτα, ενώ σε φορολογεί το κράτος.
Το δίλημμα που βρίσκεται μπροστά στους ψηφοφόρους, κατά τη δική μας γνώμη και πρέπει να το σκεφτούν καλά, είναι ένα: Τι θέλουμε; Περιφερειάρχες και δημάρχους εφαρμοστές της κυβερνητικής πολιτικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ή θέλουμε δημάρχους και περιφερειάρχες που θα αντισταθούν, θα παλέψουν, θα δώσουν μάχη, για να πάνε αυτά τα χρήματα στο λαό και όχι στους επιχειρηματίες. Δηλαδή, θέλουμε να υλοποιηθεί η πολιτική που παραδίδει τα πάντα στους επιχειρηματικούς ομίλους και στο μεγάλο κεφάλαιο ή να υπάρξει αντίσταση σε αυτή και διεκδίκηση και ορισμένες κατακτήσεις; Αυτό είναι για εμάς το μεγάλο ερώτημα. Και εμείς, οι κομμουνιστές και όσοι συνεργάζονται– γιατί δεν είναι μόνο κομμουνιστές - στη Λαϊκή Συσπείρωση, όλα τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν οι μόνοι, και το λέω ευθέως, που ήμασταν αντίθετοι με αυτές τις πολιτικές. Οι άλλοι, με ή χωρίς αστερίσκους, συμφωνούσαν και μάλιστα έκαναν και ομόφωνα ψηφίσματα σε κεντρικά όργανα.
Άρα, λοιπόν, σήμερα πρέπει ο καθένας να κρίνει, πρώτον, ποιος δικαιώθηκε με αυτή του τη στάση, αν δικαιώθηκε το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση. Δεύτερον, ποιος μπορεί να παλέψει μαζί με το λαό για να αλλάξει αυτή η κατάσταση την επόμενη μέρα».

ΑΘΗΝΑ 1/4/2014 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ