Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2/8/13

Η Hellenic Seaplanes παρούσα στο Συνέδριο της Σύρου.



Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνέδριου  που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με θέμα «Νησιωτική Ελλάδα, ιδανικός προορισμός για την ανάπτυξη των υδροπλάνων» στη Σύρο.
Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα εφ’ όλης της ύλης και σε θετικό κλίμα μετέφερε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ο φυσικός χώρος του Υδροπλάνου.

Η Hellenic Seaplanes παρευρέθηκε με αρκετά από τα στελέχη της στο συνέδριο όπου ενημέρωσαν τους σύνεδρους για την μέχρι σήμερα δραστηριότητα της εταιρείας. Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους στην ομιλία του παρουσίασε το επενδυτικό πρόγραμμα  και τον στόχο της εταιρείας τα 100 υδατοδρόμια  με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν του 2014 και άλλα τόσα το επόμενο έτος. Διαφοροποίησε την θέση του όσο αφορούσε τον φορέα που θα κατείχε την άδεια λειτουργίας  από άλλους ομιλητές και δήλωσε ότι « ο κάθε επενδυτής πρέπει να νιώσει εμπιστοσύνη στην επένδυση που θα κάνει στην Ελλάδα και να πιστέψει ότι η πολιτεία θα στηρίξει την προσπάθεια του…» 
Καταλήγοντας επισήμανε πως  «η παραχώρηση με νόμιμες διαδικασίες του χώρου όπου θα προσδένει το υδροπλάνο είναι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης του Υδατοδρομίου και ότι πρέπει να κινηθούν με γρήγορους ρυθμούς οι φορείς που διαχειρίζονται τις λιμενικές εγκαταστάσεις. Είναι σημαντικό να έχουν ολοκληρωθεί τα υδατοδρόμια πριν την νέα τουριστική περίοδο του 2014.
Στις εργασίες του συνεδρίου παρέστησαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο Καναδός πρέσβης στην Ελλάδα Rober Peck, ο Έλληνας πρέσβης στον Καναδά Ελευθέριος Αγγελόπουλος. η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης  Σπιλάνης, o βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Ιωάννης Μαχαιρίδης, ο Υποδιοικητής της ΥΠΑ Γρηγόρης Νανίδης και  εκπρόσωποι φορέων.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησαν με μηνύματά τους η Υπ.  Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, ο ΓΓ Τουρισμού κ Αναστάσιος Λιάσκος, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Παναγιώτης Ρήγας, ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης, ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Γιώργος Τελώνης, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης ενώ παρέμβαση μέσω SKYPE έκανε ο κ. Στέλιος Σταυρίδης, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.