Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9/12/12

ΚΥΠΕ - Γρηγόρης Σάββα - Ηβη Μιτσίδου Phillips - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 09/12/2012


1. Δείπνο στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά παρέθεσε στην οικία του στο Κελλάκι χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε το πρωί της Κυριακής διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ενώ θα απευθύνει επιμνημόσυνο λόγο στο 4ο ετήσιο μνημόσυνο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

2. Κανονικά λειτουργούν από το μεσημέρι του Σαββάτου τα λεωφορεία σε Λευκωσία και Λεμεσό μετά από αποδοχή εκ μέρους των λεωφορειούχων λεωφορείου της μεσολαβητικής πρότασης του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιου Φλουρέντζου.
3. Προσφορές ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ φέρονται, σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, να έχουν υποβάλει ντόπιοι και ξένοι ομολογιούχοι για την επαναγορά ελληνικών ομολόγων, όπως προκύπτει από το βιβλίο προσφορών που έκλεισε την Παρασκευή το απόγευμα. 4. Οι δρόμοι της πρωτεύουσας γέμισαν την Κυριακή με δρομείς που θα τρέξουν στους αγώνες του 3ου Qunatum Nicosia Marathon. Η εκκίνηση για τον μαραθώνιο (42 χιλιόμετρα) και τον ημιμαραθώνιο (21 χλμ) δόθηκε στις 08:00 το πρωί. Από το ίδιο σημείο, αργότερα στις 10:00, εκκινούν οι αγώνες των 10 και 5 χιλιομέτρων. Και στις 11:30 από το άνοιγμα Κολοκάση εκκινεί ο άθλος Unicef 1000 μ. με τερματισμό στην Πύλη Αμμοχώστου.
5. Τραπέζια πόκερ, ρουλέτες και χρηματικό ποσό 4,5 χιλιάδων ευρώ κατασχέθηκαν το Σάββατο τα ξημερώματα από την Αστυνομία από υποστατικό στην Πύλα, ενώ 22 άτομα που επιδίδονταν σε κυβεία και 11 άτομα προσωπικό συνελήφθηκαν και αφού οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθερα. 6. Προς ομαλοποίηση φαίνεται να οδεύει η Αίγυπτος, καθώς ο Πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι ακύρωσε το βράδυ του Σαββάτου το αμφιλεγόμενο διάταγμα το οποίο του χορηγούσε διευρυμένες εξουσίες και το οποίο είχε προκαλέσει σοβαρή πολιτική κρίση. Ταυτόχρονα, ο Μόρσι επιβεβαίωσε ωστόσο την ημερομηνία της 15ης Δεκεμβρίου για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα.
7. Σε πορεία πρόωρων εκλογών εισέρχεται η Ιταλία, καθώς ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Μόντι δήλωσε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί. Ο Μόντι πρόκειται να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να διαλυθεί το κοινοβούλιο και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Στο προσκήνιο επιστρέφει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές. 8. Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη 1 - 0 για την Ανόρθωση μέσα στο ΓΣΠ επί του ΑΠΟΕΛ χθες το απόγευμα, και εκτός έδρας νίκη 1 – 0 για τον Απόλλωνα επί της Αγίας Νάπας, χθες βράδυ, στο πλαίσιο της 13ης και τελευταίας αγωνιστικής του α’ γύρου του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Α’ κατηγορίας.
(ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΓΣΑ/ΓΒΑ)
CNA FOOTER