Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29/12/11

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ «ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ»

Νίκη γοήτρου για το κίνημα του πολιτών

Ο αγώνας να καταργηθεί το χαράτσι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ συνεχίζεται. Οι συναγωνιστές της Επιτροπής σε συγκεντρώσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου μας ενημερώνουν κατοίκους και δημότες που επιλέγουν να αντισταθούν και να μην πληρώσουν το χαράτσι και ήδη κατατέθηκαν τα πρώτα εξώδικα στην ΔΕΗ.


Η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου στις 8 Δεκεμβρίου 2011 αποτελεί νίκη γοήτρου για τους κατοίκους και την Επιτροπή.

Είχε προηγηθεί η πρωτοβουλία της δημοτικής συμβούλου κ. Ι. Στεργίου από τους «Ενεργούς Πολίτες» να θέσει στην Ημερήσια Διάταξη κείμενο συμπαράστασης προς τους πολίτες που δεν πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ, που όμως έλαβε μόνο 14 ψήφους.

Ακολούθησε στις 30 Νοεμβρίου κατάθεση 1.011 υπογραφών από την Επιτροπή και αίτημα να τεθεί θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθεί απόφαση.

Τελικά δεν τέθηκε ως θέμα Ημερήσιας Διάταξης στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου στις 8 Δεκεμβρίου. Σε έντονη συζήτηση όμως, στις προ Ημερήσιας Διάταξης διαδικασίες, το ψήφισμα έγινε δεκτό. Το αίτημα της Επιτροπής στήριξαν ο συνδυασμός του κ. Κ. Λίτσα και η κα Ι. Στεργίου από τους «Ενεργούς Πολίτες». Παρέμβαση έκανε και η Επιτροπή Κατοίκων. Ο Δήμαρχος κ. Οικονομάκος αποδέχθηκε τελικά το αίτημα και σε ψηφοφορία που ακολούθησε, το ψήφισμα που είχε καταθέσει η Επιτροπή έγινε ομόφωνα δεκτό από τους παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους πλην μίας αρνητικής ψήφου της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ακολουθεί η επιστολή των 1.011 πολιτών όπως έγινε δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο και ως δικό του ψήφισμα.


Προς

1. Αξιότιμο Δήμαρχο Ωρωπού κ. Ιωάννη Οικονομάκο
2. Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ωρωπού,


Αγαπητοί κυρίες και κύριοι

Παρακαλούμε όπως λάβετε τα κείμενα των αιτήσεων και τις υπογραφές πολιτών του Δήμου Ωρωπού με τις οποίες σας καλούμε όπως συζητήσετε και αποφασίσετε για την με κάθε νόμιμο τρόπο αρωγή του Δήμου Ωρωπού και την υπηρεσιών του προς εμάς τους Δημότες του για την μη πληρωμή του παράνομου «χαρατσιού» της ΔΕΗ.

Κυρίως δε για την βοήθεια και συμπαράσταση του Δήμου σε περίπτωση που η ΔΕΗ ή άλλος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας προβεί σε διακοπή ηλεκτρικής σύνδεσης σε πολίτη του Δήμου Ωρωπού ο οποίος δεν θα έχει καταβάλλει το «χαράτσι».

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποφασίσει την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων για την μη διακοπή της ηλεκτροδότησης και ότι η επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και του Επιτρόπου για ενεργειακά θέματα είναι ότι κάθε τέτοια διακοπή ηλεκτροδότησης ως ποινή για την μη καταβολή φόρων ή τελών είναι παράνομη.

Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι καλούνται να στηρίξουν τους συμπολίτες μας και τις Επιτροπές Πολιτών για το θέμα αυτό.

Με τιμή

Ακολουθούν υπογραφές

Χιλίων έντεκα (1.011) πολιτών του Δήμου Ωρωπού.