Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1/12/11

Σύσκεψη ΚΕΔΕ - ΥΠΟΙΚ - ΥΠΕΣ στις 10.30 π.μ. για τον προϋπολογισμό

Μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί σύσκεψη για τις προβλέψεις στον προϋπολογισμό 2012 των αποδόσεων στους δήμους, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου και τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Φ. Σαχινίδη, της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, του προεδρείου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και των εκπροσώπων των αυτοδιοικητικών παρατάξεων σε αυτήν.


Η τριμερής αυτή σύσκεψη πραγματοποιείται μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε σε προηγούμενες συναντήσεις της ΚΕΔΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, κατά τη διάρκεια των οποίων αποσαφηνίστηκε ότι το 2012 αποδίδονται στους δήμους 450 εκ. ευρώ λιγότερα απ΄ ό,τι οι νόμοι προβλέπουν. Να σημειωθεί δε ότι οι μειώσεις στις αποδόσεις των δήμων ξεπερνούν την τελευταία τριετία το 50% σε σχέση με το 2009, με αποτέλεσμα η Αυτοδιοίκηση να απειλείται ήδη με κατάρρευση.
Ζητούμενο λοιπόν της σημερινής σύσκεψης για την ΚΕΔΕ είναι, με δεδομένη τη σημερινή οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα, να βρεθεί λύση η οποία να αντιμετωπίζει τις μεγάλες μειώσεις πόρων που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό 2012, να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των δήμων και να αποτρέψει την σίγουρη κατάρρευση της Αυτοδιοίκησης.
Αμέσως μετά τη σύσκεψη, στη 1 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης και η περαιτέρω στάση της ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού.