Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8/9/11

Υπογράφηκε στο Τμήμα Πολεοδομίας συμβόλαιο για την αναβάθμιση της Κεντρικής Πλατείας Άνω Κερύνειας του Νομού Αχαΐας


08/09/2011





Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, στα πλαίσια της έμπρακτης συνεισφοράς της προς την Ελλάδα για ενίσχυση των προσπαθειών ανακούφισης των περιοχών που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές του 2007, συγκέντρωσε μέσω εισφορών Κυπρίων πολιτών ποσό προς αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών. Ήδη ένα σημαντικό μέρος του ποσού αξιοποιήθηκε επιτυχώς στις γενικότερες προσπάθειες ανασυγκρότησης και αναστύλωσης του Οικισμού της Κοινότητας Αρτέμιδας, με συνολικό κόστος που ανήλθε στα €8 εκ. Στο πλαίσιο συνέχισης της δράσης που προηγήθηκε, λήφθηκε απόφαση αξιοποίησης μέρους των κονδυλίων για την αναβάθμιση του κέντρου της πυρόπληκτης Κοινότητας Άνω Κερύνειας, του Νομού Αχαΐας, ο οποίος ήταν ένας από τους πλέον επηρεαζόμενους κατά τις πυρκαγιές οικισμούς.

Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση/ανάπλαση της μεγάλης κεντρικής πλατείας του χωριού, η οποία τοπιοτεχνείται και οργανώνεται με καθιστικούς χώρους, αστικό εξοπλισμό και σύγχρονο φωτισμό, την ανακαίνιση του υφιστάμενου Κοινοτικού Κέντρου, την αναβάθμιση τμήματος του συνδετικού δικτύου υποδομής που περιβάλλει και άμεσα εξυπηρετεί την πλατεία και την αποκατάσταση προσόψεων των πέτρινων τοιχίων που συνδέονται άμεσα με την πλατεία.

Βασική μακροπρόθεσμη επιδίωξη της ενδεικτικής αλλά ουσιαστικής αυτής κοινωνικής προσφοράς, είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης της Κοινότητας που μαστίζεται από μια φθίνουσα πορεία δημογραφικής εξέλιξης. Πρόκειται για ένα κοινωφελές έργο που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για κοινωνική συνάθροιση και αναψυχή και ταυτόχρονα θα αναδείξει την πολιτισμική ιδιαιτερότητα και τοπικότητα της κοινότητας.

Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, ως ο φορέας στον οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός και η παρακολούθηση της υλοποίησης του έργου ανέλαβε την ετοιμασία της προμελέτης, βάσει της οποίας προκηρύχθηκε Διαγωνισμός Μελέτης - Κατασκευής.

Το κόστος του έργου είναι της τάξης των €672.400,00 συν Φ.Π.Α και η περίοδος μελέτης - κατασκευής εννέα μήνες. Το σχετικό συμβόλαιο υπέγραψαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Διευθυντής του Τμήματος κ. Χρ. Κτωρίδης και εκ μέρους του επιτυχόντος προσφοροδότη, εταιρείας NEMESIS CONSTRUCTIONS LTD, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Κυριάκος Χρυσοχός.