Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24/11/10

Δήλωση της Λίας Φράγκου

Δήλωση της Λίας Φράγκου
Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές
με το ψηφοδέλτιο «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»
 


Μετρό και Τραμ περιβαλλοντική και κοινωνική αναγκαιότητα,
για την περιφέρεια του Πειραιά.
Η εργασιακή, κοινωνική και περιβαλλοντική περιθωριοποίηση της περιφέρειας του Πειραιά, έχει χτυπήσει κόκκινο.
Οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο το Μετρό και το Τραμ να μη φτάσουν στο Πειραιά, πρέπει να σημάνει Συναγερμό και να ξεσηκώσει το λαό του Πειραιά, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, ώστε να αποτρέψουν την αρνητική αυτή εξέλιξη.
Οι μετακινήσεις κατοίκων και εργαζομένων και τα συγκοινωνιακά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, να αντιμετωπιστούν ως πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας που είναι και όχι ως εμπορεύσιμο είδος..
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως το Μετρό και το Τραμ, αποτελούν δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, που ειδικά στη σημερινή οικονομική συγκυρία, το έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και οι πολίτες του Πειραιά, για να έχουν πρόσβαση όλοι ανεξάρτητα από οικονομική δυνατότητα, συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής, περιορίζουν τα προβλήματα της ηχορύπανσης, του κυκλοφοριακού, της μόλυνσης του αστικού περιβάλλοντος.
Αντιστεκόμαστε στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, αγωνιζόμαστε για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, διεκδικούμε την επέκταση των γραμμών του Τραμ και του Μετρό στον Πειραιά.
Αντιστεκόμαστε στην κυβέρνηση, που υπηρετεί πειθήνια το αδιέξοδο οικονομικό-κοινωνικό Μνημόνιο και θυσιάζει την εργασία, το περιβάλλον, τα κοινωνικά αγαθά, για να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού.
Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες του Πειραιά, θα αγωνιστούμε για κοινωνικά αγαθά που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες του 21ου αιώνα, για Μετρό και Τραμ στον Πειραιά.
Πειραιάς, 24/11/2010