Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12/11/10

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ



-17 Νοέμβρη, Διαδηλώνουμε - Προσυγκέντρωση Πλ. Καλαυθμώνος, 2μμ

-15 Νοέμβρη, Εκδήλωση – Συζήτηση, “Η Αντίσταση στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή”, (Πολυτεχνείο, Κτήριο Γκίνη, Αιθ. 107, 7μμ)

Ομιλητές:
Σέμκο Μοχαμεντί, Επιτροπή Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων
Τζαβέντ Ασλάμ, Ένωση Μεταναστών Εργατών
Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος
Έφη Γαννιάρη, Γ.Γ. Β' ΕΛΜΕ Αθήνας
Πέτρος Κωνσταντίνου, Δημοτικός Σύμβουλος με την “Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας”.
συνδιοργάνωση με:
“Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή”
“Ένωση Μεταναστών Εργατών”

Στις 7 Νοέμβρη καταδικάστηκε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι πολιτικές του ΔΝΤ και τις ΕΕ που ακολουθεί. Μαζί ηττήθηκε και η ΝΔ και το φασιστικό ΛΑΟΣ που προσπάθησε να μετατρέψει τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίο τράγο της κρίσης. Η αριστερά συνολικά πήρε 200.000 ψήφους παραπάνω. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κέρδισε 100.000 ψήφους και 2% σε όλη την Ελλάδα, εκλέγοντας 7 περιφερειακούς Συμβούλους και πολλούς δημοτικούς.

Στην Αθήνα ο Πέτρος Κωνσταντίνου με 2, 87% και 5.587 ψήφους εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», φέρνοντας την δυναμική του αντιρατσιστικού κινήματος στο προσκήνιο και στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Οι μετανάστες έδωσαν τρανταχτή ώθηση σε αυτή τη μεγάλη νίκη.
Τώρα όλοι μαζί συνεχίσουμε.

Διαδηλώνουμε στις 17 Νοέμβρη, τιμώντας την μνήμη όσων πάλεψαν απέναντι στην δικτατορία. Για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Για μια κοινωνία χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 άνοιξε το δρόμο για τη συντριβή της χούντας των συνταγματαρχών και έβαλε τέλος στις φυλακίσεις,, τις εξορίες, τα βασανιστήρια αγωνιστών.
Στη πορεία του Πολυτεχνείου φέτος φέρνουμε στο προσκήνιο τον αγώνα ενάντια στους φασίστες και το ρατσισμό. Ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της Frontex και της καταστολής, μια πολιτική που τρέφει τις ρατσιστικές επιθέσεις και τις φασιστικές συμμορίες που επιτίθενται καθημερινά σε μετανάστες, σε χώρους λατρείας και πολιτιστικά κέντρα μεταναστών και σπέρνουν τον φόβο σε ολόκληρες γειτονιές. Απέναντι στο φασιστικό φόβο και τον θεσμικό ρατσισμό που αποκλείει ανθρώπους από την ζωή, εμείς απαντάμε ζητώντας νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά, Πλήρη δικαιώματα για όλους.
Απέναντι στις ξενοφοβικές πολιτικές άρνησης πολιτικού ασύλου στους πρόσφυγες που εφαρμόζει ο Παπουτσής, στηρίζουμε τον αγώνα των Ιρανών πολιτικών προσφύγων στα Προπύλαια που βρίσκονται σε απεργία πείνας και οκτώ από αυτούς έχουν ράψει τα στόματα τους απαιτώντας πολιτικό άσυλο.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προωθεί τα μέτρα του Μνημόνιου-ΕΕ-ΔΝΤ και προσπαθεί να μετατρέψει τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την κρίση, εμείς διαδηλώνουμε ενάντια στη φτώχεια, τους πολέμους και το ρατσισμό για ένα κόσμο όπου οι άνθρωποι θα είναι πάνω από τα κέρδη.
Μαζί με το εργατικό κίνημα και τη νεολαία διεκδικούμε:
-Να μην περάσουν τα μέτρα του Μνημονίου. Διαγραφή του ληστρικού χρέους.
-Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες
-Νομιμοποίηση των μεταναστών τώρα
-Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές

Τηλέφωνο επικοινωνίας με τον Πέτρο Κωνσταντίνου, Δημοτικό Σύμβουλο με την «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας»: 6932828964.