Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11/11/10

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- Ομιλία Γιάννη Μπουτάρη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- Ομιλία Γιάννη Μπουτάρη


Κυρίες και Κύριοι,



Εκπρόσωποι της βουλής, των φορέων, των οργανισμών και της κοινωνίας της πόλης.





Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ !



Σας ευχαριστώ για την ουσιαστική συμβολή σας στη μεγάλη προσπάθεια.



Σας ευχαριστώ, πολύ περισσότερο, γιατί πιστεύω ότι θα είστε δίπλα μας και μετά τις εκλογές, στο χτίσιμο της νέας Θεσσαλονίκης.





Φτάσαμε πια στο τέλος της προεκλογικής περιόδου, μιας περιόδου, όπου ακούστηκαν, γράφτηκαν και έγιναν πολλά, μιας περιόδου, όμως, που έτσι κ' αλλιώς σηματοδοτεί και το τέλος μιάς εποχής, της εποχής του τέλματος και της οπισθοδρόμησης για τη Θεσσαλονίκη,



της εποχής μιάς ολόκληρης περιόδου 25 ετών, που έχει υποστεί τη στασιμότητα, τη μιζέρια και την εσωστρέφεια, τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση, την ανικανότητα και την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου.



Οι μέχρι σήμερα διοικήσεις ήταν για να είναι δεν κατάλαβαν ποτέ το ρόλο τους.

Η Θεσσαλονίκη της προηγούμενης γενιάς, ήταν ισότιμη και καλύτερη, από τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας και της Ν.Α. Ευρώπης, της Αθήνας και των βαλκανικών πρωτευουσών, συμπεριλαμβανομένων.



Είχε ταυτότητα, που τώρα έχει αλλοιωθεί



Είχε φυσιογνωμία, που έχει θολώσει



Είχε προοπτικές, που τώρα αμφισβητούνται



Το απερχόμενο δημοτικό καθεστώς, όμως, του οποίου δυστυχώς συνέχεια είναι και οι αντίπαλοί μας σήμερα, εγκλώβισε και εγκλωβίζει την πόλη στον κύκλο της μιζέριας, της υποταγής και της κατάθλιψης, στον κύκλο της παρακμής και των κομματικών σκοπιμοτήτων των “μαύρων σημαιών” και των προσώπων που χρησιμοποιούν τον Δήμο, ως σταθμό της διαδρομής Δημαρχείο-Βουλή, Βουλή-Δημαρχείο και τώρα βουλή και ευτυχώς ... όχι Δημαρχείο.



Κυρίες και Κύριοι



η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, χρειάζεται ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ, μια έφοδο προς το μέλλον για να καλύψει τις χαμένες ευκαιρίες, για να καλύψει τον χαμένο χρόνο, για να κρατήσει τα παιδιά της, για να ανακτήσει την ταυτότητά της και την ιστορική της φυσιογνωμία, ως μια πόλη ανοικτή, δημιουργική και σύγχρονη, ως η μόνη πόλη της συνεχούς αστικής και εξωστρεφούς ζωής 2.300 χρόνων.



Και εδώ, κυρίες και κύριοι, τίθεται το ερώτημα Ποιός, με ποιούς και με ποιόν τρόπο μπορεί να το κάνει αυτό; Αυτήν την έφοδο προς το μέλλον.

Ποιός, με ποιούς και με ποιόν τρόπο μπορεί ν' αλλάξει την Θεσσαλονίκη και να της δώσει ανάσα ζωής;



· Να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας

· Την καθαριότητα και το κυκλοφορικό

· Να προσφέρει ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικών και προνοιακών δομών για την τρίτη ηλικία, τις μητέρες και τις οικογένειες,, τα παιδιά, τους ανήμπορους και τις ευπαθείς ομάδες τους ομογενείς και τους άλλους πρόσφυγες

· Να σεβαστεί το χρήμα των δημοτών και τον πλούτο της πόλης, να τον αξιοποιήσει σωστά και να τον κάνει ανταποδοτικό πραγματικά ;

· να διοικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης, με εσωτερική αποκέντρωση στα πέντε τωρινά διαμερίσματα και στην Τριανδρία; Με ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών, των κινήσεων και των κινημάτων, των φορέων και των εκπροσώπων της κοινωνίας ;

· Να προσφέρει σύγχρονες υποδομές εκπαίδευσης στη νέα γενιά; Με βιοκλιματικά φιλικά σχολεία, χωρίς διπλή βάρδια



Ποιός, με ποιούς και με ποιόν τρόπο μπορεί να κάνει ξανά την Θεσσαλονίκη ελκυστική για επιχειρήσεις, για τουρισμό, για πολιτιστικές δράσεις, για εκπαίδευση.



Ποιός, με ποιούς και με ποιόν τρόπο μπορεί να κάνει ξανά την Θεσσαλονίκη τόπο να ζείς ;



Μπορεί να το κάνει ένας δήμαρχος

· ανεξάρτητος από κομματικές δεσμεύσεις ή ένας υποψήφιος που εκτελεί κομματική αποστολή;



Μπορεί να το κάνει ένας δήμαρχος

· που είναι ενεργός πολίτης ή ένας υποψήφιος που είναι “κλασικός πολιτικός παλαιός κοπής” και δυστυχώς νέος στην ηλικά που σκέφτεται μόνο τη διατήρησή του στα βουλευτικά έδρανα.



Μπορεί να το κάνει ένας δήμαρχος

· Που ενώνει διαφορετικές παρατάξεις και κινήσεις, που συσπειρώνει πολίτες διαφορετικών αποχρώσεων και πολιτικών απόψεων, που έχει πετυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, με πάθος για τη Θεσσαλονίκη ή ένας υποψήφιος που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την τοπική αυτοδιοίκηση, που έγινε υποψήφιος κατ' εντολήν και άνετα θα μπορούσε να είναι υποψήφιος οπουδήποτε αλλού και για οτιδήποτε άλλο και υπακούοντας σε κομματική ευθύνη.





Μπορεί να το κάνει ένας δήμαρχος

· Που έχει θητεύσει χρόνια στην Τ.Α. και παραμένει σε αυτήν ή ένας υποψήφιος περαστικός της προεκλογικής περιόδου;



Μπορεί να το κάνει ένας δήμαρχος

· διεκδικητικός, ανεξάρτητος έναντι της κεντρικής εξουσίας, με προοδευτικές και σύγχρονες ιδέες ή ένας υποψήφιος συνέχεια του παλιού και ψευδεπίγραφη ανανέωση, εκπρόσωπος των κομματικών συμφερόντων και όχι των συμφερόντων της πόλης και όμηρος της προηγούμενης διοίκησης όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία ;





Κυρίες και Κύριοι



Σε αντίθεση με τη φράση του Έλιοτ “χάσαμε τη σοφία για χάρη της γνώσης και τη γνώση για χάρη της πληροφορίας”, δεσμευόμαστε απέναντί σας και ενώπιον σας ότι ο νέος Δήμος, μαζί με σας θα ακολουθήσει τη δημιουργική πορεία της πληροφορίας που οδηγεί στη γνώση και στη σοφία.



1. Ανοιχτή, συμμετοχική διοίκηση του Δήμου, γιατί πιστεύουμε στην ουσιαστική δημοκρατία και στους ενεργούς πολίτες. Ισότιμη συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις, τους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, τους φορείς της πόλης και τους δημόσιους και διεθνείς οργανισμούς. Χωρίς αλαζονία, χωρίς ηγεμονισμούς με γνώμονα την πεποίθησή μας ότι κανείς δεν περισσεύει, είμαστε όλοι χρήσιμοι στη νέα Θεσσαλονίκη.

Ουσιαστική συνεργασία με όλους τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος με όλα τα θέματα που απαιτούν διαδημοτική άρα μητροπολιτική αντιμετώπιση



2. Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι για μας στάση ζωής και όχι επικοινωνιακή τακτική.

Τους πρώτους έξι μήνες θα έχει καθαρίσει η πόλη αισθητά. Θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκομιδής και ανακύκλωσης ώστε τα σκουπίδια να είναι εν τέλει έσοδο και όχι βάρος.



3. Γίναμε δυστυχώς σήμερα, μάρτυρες της δικαίωσής μας για τα οικονομικά του Δήμου.Η “μαύρη τρύπα” ξεπερνά τα 50 εκατ. Ευρώ



Οι ευθύνες του δημοτικού καθεστώτος του κ. Παπαγεωργόπουλου και της συνέχειάς του, όπως δείχνει και η σύνθεση του νέου συνδυασμού του κ. Γκιουλέκα, είναι τεράστιες.



Είναι αυταπόδεικτη και από την επαγγελματική μου ζωή, η πίστη μας στη διαφάνεια και στην χρηστή διαχείρηση του δημοσίου χρήματος.



Από την πρώτη μέρα θα μπεί τάξη στα οικονομικά του Δήμου.



Σωστή και ιεραρχημένη κατανομή των πόρων, σύγχρονο μηχανογραφημένο λογιστικό σύστημα, τέρμα στις σπατάλες και στις φιέστες, διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου, αξιολογήσεων και διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού.



Σεβόμαστε το Ευρώ και τον μόχθο του δημότη και θα τα επιστρέψουμε στην πόλη πολλαπλάσια. Δεν ερχόμαστε για να πάρουμε, αλλά για να προσφέρουμε στην πόλη.



4. Είναι βαθύτατη πεποίθησή μας η ανάγκη κοινωνικής προστασίας, ειδικά στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, των συμπολιτών μας που υποφέρουν.



Η ανθρωπιά και η αξιοπρέπεια θα επιστρέψουν στην καθημερινή μας ζωή, κυρίως την ώρα της ανάγκης.



Ο Δήμος αναλαμβάνει, από το πρώτο έτος της θητείας μας, να απαλλάξει την τρίτη ηλικία από την ταλαιπωρία της διαδικασίας προληπτικού ελέγχου για τις ασθένειες που κυρίως την πλήττουν : την οστεοπόρωση και τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες, τον καρκίνο του προστάτη στους άνδρες.



Ο Δήμος, θα κλείνει τα ραντεβού του προληπτικού ελέγχου, θα συμβάλλει στην ιατρική καθοδήγηση και παρακολούθηση των πασχόντων και θα καλύπτει τις δαπάνες για τους ανασφάλιστους. Τα προγράμματα πρόληψης της τρίτης ηλικίας είναι κυριαρχικά μέσα στο πρόγραμμά μας.



Βάζουμε τέρμα στην ταλαιπωρία της τρίτης ηλικίας



Βάζουμε τέρμα στο άγχος της οικογένειας με την ίδρυση βρεφονηπιακών σταθμών, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Αναβαθμίζουμε τη βοήθεια στο σπίτι.



5. Η εκπαίδευση των παιδιών μας είναι επένδυση στο μέλλον της πόλης

Εξαλείφουμε τη διπλή βάρδια με την αξιοποιήση των ακινήτων του Δήμου και την υλοποίηση των συμβάσεων με τον ΟΣΚ, ώστε να γίνουν ιδιοκτησία του Δήμου τα 23 δεσμευμένα ακίνητα.



Κυρίες και Κύριοι,



όλοι εσείς, που μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας, είστε συμπρωταγωνιστές σ΄αυτήν την προσπάθεια.

Χωρίς εσάς τίποτε δεν θα γίνει, τίποτε δεν θ'αλλάξει.



Με αυτοδιοικητική εμμονή, όλοι εμείς ν΄αλλάξουμε την πόλη, να γίνει πάλι εξωστρεφής και δυναμική, πόλη της επιχειρηματικότητας και της εργασίας, του πολιτισμού και των τεχνών, του αθλητισμού και της ζωής με αξιοποίηση και συστηματική συνεργασία



· Των πνευματικών ιδρυμάτων

· Των επιμελητηρίων και των οργανισμών

· Των ενώσεων και των συλλόγων

· Των ενεργών πολιτών



Η δέσμευσή μας για τις συνέργειες αυτές είναι δεδομένη και καθοριστική.



Κυρίες και κύριοι



Δεν σας καλώ να ονειρευτείτε μιαν άλλη Θεσσαλονίκη



Σας προσκαλώ να κάνουμε πράξη τη Θεσσαλονίκη των ονείρων μας, της γενιάς μας και των παιδιών μας



Σας ζητώ να κινητοποιηθείτε σ΄αυτό το κάλεσμα



“Με λογισμό και με όνειρο ν΄αλλάξουμε την πόλη”, ν΄αλλάξουμε τη ζωή μας.



Ξέρουμε πως θα το κάνουμε!!!



είμαστε οι άνθρωποι που θα το κάνουμε!!!