Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6/9/10

(Άρθρο του Βουλευτή Αττικής και Υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, για το //vouli.net,

Πολιτικές οι εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής

(Άρθρο του Βουλευτή Αττικής και Υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, για το vouli.net, 06-09-2010)

Οι εκλογές του Νοεμβρίου στην Περιφέρεια της Αττικής, όπου ψηφίζει ο μισός περίπου πληθυσμός της Ελλάδας, δεν μπορούν παρά να είναι πολιτικές, όσο και αν κάποιοι εσκεμμένα προσπαθούν να τις υποβαθμίσουν λέγοντας ότι πρόκειται για μια ακόμα τοπική εκλογική αναμέτρηση. Διανύουμε τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου και ήδη γίνονται ορατά τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας του μνημονίου.


Η αγορά είναι παγωμένη, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν πραγματοποιούν πωλήσεις και κλείνουν η μία μετά την άλλη ακόμα και σε εμπορικούς δρόμους, η ανεργία εκτροχιάζεται, η δημόσια υγεία νοσεί, οι συνεχώς ευνοημένες τράπεζες δεν χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις που συνέβαλαν στην υψηλή τους κερδοφορία τα προηγούμενα χρόνια. Το ζητούμενο της ανάπτυξης και των αναπτυξιακών πολιτικών παραμένει πολιτικό θεώρημα διότι δεν προέβλεπε καμία αναπτυξιακή πολιτική το μνημόνιο, τα έσοδα του κράτους βαίνουν διαρκώς μειούμενα λόγω της έλλειψης κατανάλωσης και παρά τις τρομακτικές αυξήσεις των έμμεσων φόρων, σε λίγους μήνες θα είναι ορατό και το πρόβλημα της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης μετά τον εκτροχιασμό των ειδικών φόρων.
Η κυβέρνηση σε όλα αυτά τα προβλήματα των λαϊκών και μεσαίων τάξεων απαντάει ότι λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την σωτηρία της χώρας, υποβαθμίζει τις συνέπειες που αυτά τα μέτρα επιφέρουν στον ελληνικό λαό λέγοντας ότι όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες και δεν απαντά στο ερώτημα ποια χώρα σώζεται και ποιος τελικά είναι αυτός που σήμερα κάνει τις θυσίες και για ποιον, με τι όραμα, με τι στόχο με τι προοπτικές. Στην συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και στις αδιέξοδες και αναποτελεσματικές πολιτικές της κυβέρνησης που δημιουργούν αντί να επιλύουν προβλήματα πρέπει να δοθεί μια απάντηση από τον κυρίαρχο ελληνικό λαό.
Οι Περιφερειακές εκλογές, ειδικά στην Περιφέρεια της Αττικής, δεν μπορούν κατά συνέπεια να αντιμετωπιστούν ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα που οι αποφάσεις της κυβέρνησης διαμόρφωσαν για τον ελληνικό λαό. Η αιρετή πλέον περιφερειακή αυτοδιοίκηση πρέπει να θέσει επί τάπητος τα κοινωνικά προβλήματα, τις οικονομικές συνθήκες που συμπιέζουν προς τα κάτω τις λαϊκές και μεσαίες τάξεις και να προτείνει τις λύσεις και τις διεξόδους ανοικοδόμησης του κοινωνικού κράτους.
Η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να είναι ο οδηγός στην αλλαγή των πολιτικών δεδομένων, με σοβαρή και αναπτυξιακή οικονομική διαχείριση, με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας. Πρέπει να δημιουργηθούν δομές που θα ενισχύουν τον άνθρωπο, θα τον προστατεύουν από την ανέχεια και θα μπορούν να οριοθετήσουν συγκεκριμένους πολιτικούς και οικονομικούς άξονες που θα φέρουν επενδύσεις, θα φέρουν θέσεις εργασίας, θα μειώσουν το κόστος ζωής για τον μέσο Έλληνα πολίτη.
Η Περιφερειακή ηγεσία που θα προκύψει από τις εκλογές οφείλει να πάρει θέση για το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον όπου θα ασκεί τις αρμοδιότητές της και να δεσμευτεί στον λαό για το αν θα λειτουργήσει ως το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αντίβαρο, δημιουργώντας δημόσιες κοινωνικές δομές, αποδίδοντας κοινωνικό μισθό και προωθώντας τους πόρους της Περιφέρειας προς τους δοκιμαζόμενους Έλληνες, ή αν θα λειτουργήσει ως άβουλο και πειθήνιο εξαπτέρυγο της κεντρικής εξουσίας και των αδιέξοδων πολιτικών που εφαρμόζει.
Είναι η εκλογική διαδικασία που δίνει την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να καταψηφίσει το μνημόνιο και τις αναποτελεσματικές και άδικες πολιτικές που εφαρμόζονται μαζί με όσους αποφάσισαν να θυσιαστεί ο ελληνικός λαός προς όφελος των συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που εν πολλοίς ευθύνονται και για την διόγκωση του εθνικού χρέος και τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό.
Απέναντι στις συντηρητικές και αδιέξοδες πολιτικές της κυβέρνησης που εφαρμόζονται πρέπει να αντιπαρατεθεί μια Συμπαράταξη Προοδευτικών Δημοκρατικών δυνάμεων, ικανή να εφαρμόσει ένα ριζοσπαστικό, ενωτικό και κοινωνικό πρόγραμμα, δημιουργώντας νέες δομές, νέες ευκαιρίες και κυρίως νέες προοπτικές για την Αττική και τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος και όλοι μαζί ενωμένοι να καθορίσουμε την πορεία μας, με όπλο την κοινωνική δικαιοσύνη, την ρεαλιστική οικονομική ανάπτυξη και στόχο την ευημερία των ανθρώπων και όχι μόνο των αριθμών.