Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14/9/10

Η Νομαρχία Λάρισας ξεπέρασε τον εαυτό της στην κατασκευή σχολείων και σχολικών υποδομών στο νομό. Δυστυχώς όμως λόγω της οικονομικής κρίσης, υπάρχουν πλέον περικοπές που θα δυσχεράνουν το εκπαιδευτικό έργο στο Νομό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ κ. ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ.

"Δύσκολη χρονιά, αλλά θα το παλέψουμε όλοι μαζί…"




Ζητήθηκε από την Περιφέρεια να βρεθεί λύση για τη συνέχιση του κτιρίου του 15ου Γυμνασίου Λάρισας και τη μεταφορά των μαθητών του.





Η Νομαρχία Λάρισας ξεπέρασε τον εαυτό της στην κατασκευή σχολείων και σχολικών υποδομών στο νομό. Δυστυχώς όμως λόγω της οικονομικής κρίσης, υπάρχουν πλέον περικοπές που θα δυσχεράνουν το εκπαιδευτικό έργο στο Νομό.



Τα παραπάνω τόνισε χτες ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός σε χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στο 1ο Λύκειο της Λάρισας όπου παρέστη με την ευκαιρία της τελετής αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ο Νομάρχης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η φετινή χρονιά είναι ίσως η πιο δύσκολη που διανύει ο εκπαιδευτικός κόσμος αλλά πρέπει, σημείωσε, όλοι μαζί να αγωνιστούμε και σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

"Κάθε νέα χρονιά επεσήμανε ο Νομάρχης Λάρισας απευθυνόμενος προς τους μαθητές φέρνει και μία νέα ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Για να προσφέρουμε όμως συμπλήρωσε ο κ. Κατσαρός ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά θα πρέπει όλοι εμείς να αγωνιστούμε και οι προσπάθειες μας αυτές να πιάσουν τόπο.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δυστυχώς τόνισε ο Νομάρχης Λάρισας ξεκινά με περικοπές καθώς σταμάτησε ήδη η χρηματοδότηση για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων.

ΤΟ 15ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ



Εν τω μεταξύ χτες, με αφορμή το θέμα που προέκυψε με το 15ο Γυμνάσιο Λάρισας (στη Νέα Πολιτεία) και που αφορά τόσο στην κατασκευή του σχολείου, όσο και στη μεταφορά των μαθητών στο 1ο Γυμνάσιο όπου συστεγάζονται, ο Νομάρχης με την αντινομάρχη κα Ρένα Καραλαριώτου επισκέφθηκαν χτες την Περιφερειάρχη κα Πόπη Γερακούδη.

Ειδικότερα για την κατασκευή του σχολείου, ζητήθηκε από την Περιφερειάρχη να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ώστε να εξασφαλιστεί η περαίωση του. Επί του αιτήματος η κυρία Γερακούδη εμαφνίστηκε θετική γεγονός που επιτρέπει αισιοδοξία για ομαλή ολοκλήρωση του έργου.

Όσον αφορά στη μεταφορά των μαθητών του ίδιου σχολείου, έχει προκύψει ζήτημα καθώς βάσει του νόμου δεν επιτρέπεται η μετακίνηση μαθητών εντός πόλεων.

Η Νομαρχία έχει μεν χρήματα να διαθέσει για τον εν λόγω σκοπό, όμως δεν είναι νομικά κατοχυρωμένη. Για το σκοπό αυτό, ζητήθηκε από την Περιφερειάρχη κα Γερακούδη να μεσολαβήσει στο Υπουργείο Παιδείας και να βρεθεί νομική φόρμουλα για την συνέχιση της μετακίνησης όπως γινόταν άλλωστε και πέρυσι.

Επί του θέματος αναμένεται απάντηση.