Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7/9/10

Σχετικά με το θέμα της μεταφοράς μαθητών, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 7/9/2010
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ


Σχετικά με το θέμα της μεταφοράς μαθητών, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και σχετικά με το θέμα της μεταφοράς μαθητών, επαναλαμβάνουμε ότι από πλευράς υπουργείων Παιδείας και Οικονομίας δεν σημειώθηκε καμία εξέλιξη προς επίλυση του προβλήματος, όπως έγκαιρα είχαμε ενημερώσει τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Ως εκ τούτου και αφού α) οι διαγωνισμοί κατά την εξέλιξή τους απέβησαν άγονοι, β) οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης με την έκθεσή τους ουσιαστικά μας απαγορεύουν τη μεταφορά στο νομό Θεσσαλονίκης, διότι τη χαρακτηρίζουν ως αστική περιοχή και γ) καλούμαστε δε επανειλημμένα να απολογηθούμε στις δικαστικές αίθουσες, η όποια ενέργειά μας προσκρούει πλέον στην άρνηση του αρμόδιου Υπουργείου να τροποποιήσει τον υφιστάμενο νόμο που θα δώσει διέξοδο στο πρόβλημα των μαθητών.

Η αδιαφορία της Πολιτείας τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει τα όρια. Η Νομαρχία πλέον δεν φέρει καμία ευθύνη. Οι γονείς και η σχολική κοινότητα διαμαρτύρονται. Οι μαθητές δεν θα μπορούν να μετακινηθούν προς το σχολείο τους. Δεν πάει άλλο!».