Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27/8/10

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ Π ΨΩΜΙΑΔΗ

Το νέο Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ.Wolfgang Hoelscher-Obermaier δέχθηκε σήμερα ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, στις 2 το μεσημέρι, στο γραφείο του στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.



Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα συνεργασίας σε ζητήματα αυτοδιοίκησης, πολιτισμού, τουρισμού και εμπορίου, ιδιαίτερα στην εξαγωγή αγροτικών προϊόντων.

Ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης καλωσόρισε το Γερμανό επιτετραμμένο στην πόλη της Θεσσαλονίκης και του ευχήθηκε καλή πορεία και καλή παρουσία στη νέα του θέση. «Αν η Γερμανία είναι η πατρίδα σας, να θεωρείτε ότι η Θεσσαλονίκη είναι το σπίτι σας», είπε ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς Ελλήνων και Γερμανών. «Οφείλουμε πολλά ως ελληνικός λαός στη Γερμανία, γιατί στο παρελθόν αγκάλιασε τους Έλληνες μετανάστες, ενώ αργότερα βοήθησε στην ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε.

Ο Νομάρχης εξέφρασε την πίστη του «στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και στην ανάδειξή της σε ισχυρή πολιτική ενότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν μεγάλες οικονομικές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα».

Από την πλευρά του, ο Γερμανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Wolfgang Hoelscher-Obermaier ευχαρίστησε το Νομάρχη για την υποδοχή και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και για τις αρμοδιότητες των διευρυμένων Περιφερειών. Ο Γερμανός πρόξενος ευχήθηκε στο Νομάρχη καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές και εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεισφέρει στην ενίσχυση των δικτύων συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας σε διάφορους τομείς.









Ο Νομάρχης δώρισε στον Γερμανό πρόξενο ένα αργυρό πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το λεύκωμα «Αναμνήσεις από την παλιά Θεσσαλονίκη». Ο κ. Hoelscher-Obermaier ανταπέδωσε τη χειρονομία, χαρίζοντας στο Νομάρχη το σύμβολο της ενωμένης Γερμανίας.



Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου