Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20/7/10

Η Πάτρα και η ιταλική πόλη Πεσκάρα προχωρούν σε περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών τους, μετά τις επίσημες επαφές που είχαν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας, και ο Δήμαρχος της Πεσκάρα, Λουίτζι Αλμπόρε Μάσα.





Οι δύο πόλεις, οι οποίες συμμετέχουν στο «Φόρουμ της Μεσογείου», θα συνεργαστούν σε επιχειρηματικό, πολιτιστικό, επιστημονικό κι άλλα επίπεδα και μάλιστα, όπως είπαν οι δύο Δήμαρχοι, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Πάτρας, θα φέρουν να φέρουν κοντά επιχειρηματίες των δύο πόλεων για μεταξύ τους συνεργασίες, ενώ θα επιχειρήσουν να εγκαινιάσουν αεροπορική σύνδεση μεταξύ τους με απευθείας αεροπορική γραμμή από Πεσκάρα προς Άραξο και το αντίθετο.



Ο Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας, στις δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μεταξύ άλλων είπε: « Ολοκληρώσαμε μια διήμερη συνάντηση με το Δήμαρχο της Πεσκάρα κ. Λουίτζι Μάσα. Ο κ. Μάσα βρίσκεται στην Πάτρα, μετά από επίσημη πρόσκληση που του απευθύναμε εγώ και το Πανεπιστήμιο της πόλης.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Πεσκάρα στην Εστία Επιστημών της Πάτρας είναι γεμάτη θετικές εντυπώσεις.

Στις συζητήσεις που είχαμε, μας απασχόλησαν το θέμα της λειτουργίας των λιμανιών.

Είναι λογικό οι Δήμοι να ενδιαφέρονται για τη λειτουργία των λιμανιών τους. Υπάρχει μια αρχή: Τα λιμάνια να υπηρετούν τις πόλεις και όχι οι πόλεις τα λιμάνια.

Η Πάτρα έχει να διδαχθεί πολλά από την Πεσκάρα για την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου της.

Πέραν της συνεργασίας μας ως πόλεις - λιμάνια, οι δύο Δήμοι, της Πάτρας και της Πεσκάρα, συμμετέχουμε στο δίκτυο των πόλεων της Αδριατικής και της Μεσογείου. Στις 23 Οκτωβρίου μάλιστα θα συναντηθούμε ξανά στο Σπλιτ, στο «Φόρουμ της Αδριατικής».

Με το Δήμαρχο της Πεσκάρα συζητήσαμε επίσης για το πώς οι Δήμοι μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ τους. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να φέρουμε σε επαφή επιχειρηματίες των πόλεών μας, και να εγκαινιαστεί μάλιστα και αεροπορική γραμμή μεταξύ Αράξου και Πεσκάρα.

Θέλω επίσης να πω, ότι, με τους κατοίκους της Πεσκάρα, ζούμε σε δύο περιοχές με κοινά πολιτιστικά στοιχεία και για το λόγο αυτό με τον αγαπητό Δήμαρχο κ. Μάσα, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε και τις σχέσεις μας σε πολιτιστικό επίπεδο και ήδη υπήρξε, για το σκοπό αυτό, συνάντηση με την πρόεδρο της ΔΕΠΑΠ κυρία Δάσιου».



Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της Πεσκάρα Λουίτζι Αλμπόρε Μάσα, αφού ευχαρίστησε για την εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισε, υποδοχή, τόνισε ότι ήρθε στην Πάτρα για να διερευνήσουν μαζί με το Δήμαρχο Ανδρέα Φούρα και το Πανεπιστήμιο τα πιθανά σημεία συνεργασίας των δύο πόλεων.

Ο κ. Μάσα επισήμανε πως η Πεσκάρα και η Πάτρα έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Όπως είπε: «Οι δύο πόλεις διαθέτουν μεγάλα και φημισμένα Πανεπιστήμια, ο Πολιούχος της Πάτρας Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος, είναι Προστάτης των αλέων της Πεσκάρα, οι δύο πόλεις είναι πόλεις - λιμάνια».

Ο Δήμαρχος της Πεσκάρα επισήμανε κι αυτός τα κοινά πολιτιστικά χαρακτηριστικά των δύο πόλεων, υπογράμμισε το ενδιαφέρον για απευθείας αεροπορική σύνδεση Αράξου - Πεσκάρα, και έκανε ειδική αναφορά στην πολυτεχνική σχολή της Πάτρας.



Οι δύο Δήμαρχοι έδωσαν ραντεβού να συζητήσουν πάλι στο «Φόρουμ της Αδριατικής» που θα γίνει στο Σπλιτ, ενώ ο κ. Μέσα είπε ότι το 2011 θα ήταν ενδιαφέρον να φιλοξενήσει η Πάτρα το «Φόρουμ».