Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20/2/10

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ»

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

TΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ;» ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ «ΝΟΗΣΙΣ»




Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» θα επισκεφθούν τα παιδιά του εθελοντικού προγράμματος για ΑμεΑ «Θες να γίνουμε φίλοι» που διοργανώνει το Γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και της εντεταλμένης Νομαρχιακής Συμβούλου στον τομέα της νεολαίας και υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων της Νομαρχίας Χριστίνας Κελεσίδου, την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:30 το πρωί.
Τα παιδιά, οι συνοδοί τους και οι εθελοντές του προγράμματος θα παρακολουθήσουν δύο προβολές, την πρώτη στο Κοσμοθέατρο από τις 11:35 ως τις 12:15 με θέμα «Δεινόσαυροι-3D» και τη δεύτερη στο Πλανητάριο από τις 12:20 ως τις 12:55 με θέμα «Μαγεμένος Ύφαλος». Μετά τις προβολές τα παιδιά, συνοδοί και οι εθελοντές θα φιλοξενηθούν στο εστιατόριο του Μουσείου με την ευγενική χορηγία της εταιρίας catering «ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ».
Η επίσκεψη των παιδιών στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών εντάσσεται στις δράσεις του εθελοντικού προγράμματος για ΑμεΑ «Θες να γίνουμε φίλοι;», που διοργανώνει το Γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης και στο οποίο λαμβάνουν μέρος 35 παιδιά που διαβιούν στο Οικοτροφείο του Ινστιτούτου και εθελοντές. Οι εθελοντές είναι απόφοιτοι και κάτοχοι μεταπτυχιακών διπλωμάτων σχολών παιδαγωγικού χαρακτήρα, οι οποίοι παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ισότιμη Συμμετοχή των ΑμεΑ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», που υλοποιείται από την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ. και επιβλέπει η Παιδίατρος και καθηγήτρια Κοινωνικής Ιατρικής του ΑΠΘ κα Φαχαντίδου- Τσιλιγκίρογλου Άννα.
Το Γραφείο Νεολαίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον πρόεδρο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» κ. Χαράλαμπο Βάρδογλη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πολύτιμη προσφορά και προθυμία τους να φιλοξενήσουν τα παιδιά, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος «Θες να γίνουμε φίλοι».